Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paspoort bewoners Groningen elf gulden goedkoper

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Paspoort elf gulden goedkoper in oktober
26 september 2000
De bewoners van de Abeelstraat tot en met de Gymnasiumstraat betalen in de maand oktober elf gulden minder aan gemeentelijke leges voor de aanvraag van een paspoort.

Bewoners van een straat waarvan de eerste letter van het laatste woord begint met A, B, C, D, E, F of G kunnen hun aanvraag indienen in de maand oktober. Dit zijn niet alleen de bewoners van de Abeelstraat tot en met de Gymnasiumstraat, maar ook bijvoorbeeld de bewoners van het Hoge der A en de Jan van Goyenstraat.
De bewoners van de andere straten kunnen hun paspoort in de maand november (H tot en met O) of de maand januari (P tot en met Z) met korting aanvragen.

U kunt uw aanvraag indienen bij de afdeling Burgerzaken. Denkt u er om, dat u twee recente pasfotos van goede kwaliteit meeneemt (bij voorkeur van de vakfotograaf). U dient alle in uw bezit zijnde reisdocumenten bij de aanvraag te overleggen.
Als beide ouders de ouderlijke macht uitoefenen, kunnen kinderen in het Nederlandse paspoort van beide ouders worden bijgeschreven. Voor bijschrijving in het paspoort van de ene ouder, moet de andere ouder wel schriftelijk toestemming verlenen, onder overlegging van een legitimatiebewijs van die ouder. Voorwaarde is, dat de kinderen nog geen 16 jaar oud zijn en niet zelf een Nederlands paspoort hebben. Bijschrijving is ook mogelijk in het paspoort van de voogd. Indien u geen paspoort nodig heeft, is het ook mogelijk om een Europese identiteitskaart aan te vragen. Hierop wordt geen korting verleend. De geldigheid van deze kaart is beperkt tot een gedeelte van Europa. Op deze kaart kunnen geen kinderen worden bijgeschreven. Per 1 april 1992 is het niet meer toegestaan met een verlopen reisdocument naar het buitenland te reizen.
U kunt op de aanmaak van uw nieuwe paspoort of Europese identiteitskaart wachten.
Voor nadere informatie kunt u bellen met: 367 72 72.

Waar dient u uw aanvraag in?

* Dienst Informatie en Administratie, Afdeling Burgerzaken: Prefectenhof, Kreupelstraat 1.
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur; donderdag (koopavond) ook van 18.00 tot 20.00 uur.
* Wijkservicecentrum Hoogkerk, Hoendiep 208. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur.
* Wijkservicecentrum Het Dok in Lewenborg, Kajuit 4. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie