Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motorrijtuigenbelasting 2001 nergens lager dan Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, dinsdag 26 september 2000

Motorrijtuigenbelasting in 2001 nergens lager dan in Noord-Holland Vanaf 1 april 2001 gelden in Noord-Holland, van alle provincies, de laagste opcenttarieven van de Motorrijtuigenbelasting. Dit betekent dat voor de Noord-Hollandse automobilisten de jaarlijkse belasting gemiddeld met f 34,= omlaag gaat.

Dit blijkt uit het Najaarsbericht dat GS aan provinciale staten zullen aanbieden. Uit de Egalisatie-reserve zal een overschot vrijkomen van ruim 33 miljoen gulden. GS stellen voor dit bedrag te gebruiken om het opcententarief van 52,8 met 8,1 opcenten te verlagen tot 44,7 opcenten.
Afhankelijk van de gewichtsklasse van het voertuig zal deze tariefsverlaging er voor zorgen dat de autobezitter in Noord-Holland vanaf 1 april 2001 een gemiddeld belastingvoordeel geniet van f 34,= In Noord-Holland zullen de automobilisten daardoor de laagste motorrijtuigenbelasting gaan betalen. Op 11 oktober behandelt de statencommissie Financiën, Strategie en Bedrijven het Najaarsbericht.
Op 6 november volgt behandeling in Provinciale Staten.


* Inlichtingen: Dirk Berger, tel. 06 - 18 30 00 64

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie