Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum21 september 2000Bureau Communicatie
Tel(023) 514 44 52
OnderwerpInvesteringsfonds Stedelijke VernieuwingFax(023) 514 41 55

Persconferentie Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV)

Op dinsdag 26 september 2000 besluiten Gedeputeerde Staten (GS) tot toekenning van in totaal fl. 139.337.416,-- aan Noord-Hollandse programmagemeenten in het kader van het Investeringbudget Stedelijke Vernieuwing. Programmagemeenten zijn gemeenten met een relatief grote stedelijke vernieuwingsopgave.

Naar aanleiding van het GS-besluit over het ISV geeft gedeputeerde dhr. H.M. Meijdam een persconferentie om het besluit nader toe te lichten.

Plaats: GS-zaal, Dreef 3 te Haarlem
Aanvang: circa 17.00 uur (d.w.z. direct aansluitend op de wekelijkse GS-persconferentie welke om 16.00 uur begint)

Rond 1 juli hebben de 17 Noord-Hollandse gemeenten vaak ambitieuze programma's voor de stedelijke vernieuwing voor de komende vijf jaar opgesteld. Gedeputeerde Staten gaan nu Rijks- maar ook provinciale middelen aan deze programma's toekennen. De bedoeling is dat de gemeenten nu samen met bewonersorganisaties en de particuliere sector veel vernieuwingsprojecten gaan uitvoeren. De provincie gaat uit van een integrale aanpak om sociale, economische en fysiek-ruimtelijke problemen aan te pakken. De projecten in de gemeentelijke programma's zijn heel divers. Ondermeer gaat het om het combineren van wonen, zorg- en dienstverlening, herstructurering van woonwijken, werkloosheidsbestrijding, wonen en voorzieningen voor ouderen en om experimenten met bewonersparticipatie.

Inlichtingen voor de pers: Marcel van Kanten, bureau Communicatie, tel. (023) 514 42 11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie