Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over 13 veroordeelde Iraanse Joden

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

2000100320

Vragen van de leden Wilders (VVD), Koenders (PvdA), Hoekema (D66), Verhagen (CDA), Van Middelkoop (GPV/RPF), Van den Berg (SGP), Karimi (GroenLinks) en Marijnissen (SP) aan de minister van Buitenlandse Zaken over 13 veroordeelde Iraanse Joden. (Ingezonden 26 september 2000)


1


Is het waar dat in het hoger beroep van de 13 van spionage verdachte Iraanse Joden vandaag weliswaar iets lagere straffen dan in eerste aanleg, maar nog steeds hoge straffen zijn uitgesproken, tot negen jaar gevangenisstraf?


2

Deelt u de mening dat ook dit vonnis in hoger beroep zeer te betreuren is en om een krachtige veroordeling vraagt?


3

Herinnert u zich uw uitspraak dat Nederland en de EU de uitkomst van dit proces als een lakmoesproef voor de betrekkingen met Teheran beschouwen?


4

Welke gevolgen zal deze uitspraak - mede gelet op het gestelde in de vorige vraag - hebben voor de relatie van Nederland en de EU met Iran?


5

Bent u bereid het Nederlandse ongenoegen over deze uitspraak aan de Iraanse regering over te brengen en ook een EU-verklaring en démarche terzake te bevorderen?


6

Bent u bereid al het mogelijke te doen om alsnog tot de gewenste vrijlating van de veroordeelde Iraanse joden te komen?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie