Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over mogelijke opheffing tijdschrift Archis

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

2000100360

Vragen van de leden Belinfante (PvdA), Halsema (GroenLinks), Visser-van Doorn (CDA), Dittrich (D66) en Van Bommel (SP) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, dhr. Van der Ploeg over een mogelijke opheffing van het tijdschrift Archis. (Ingezonden 26 september 2000)


1


Is het waar dat het bestaan van Archis ter discussie staat?


2

Betreurt u het niet dat daarmee een blad ophoudt te bestaan dat vanaf 1929 - toentertijd Rooms Katholiek Bouwblad geheten en daarna nog met diverse naamswijzigingen waaronder Goed Wonen en Wonen TABK een rijke traditie heeft opgebouwd?


3

Deelt u de mening dat het opheffen van Archis een verschraling zou betekenen voor de opinievorming op het terrein van de architectuur en stedenbouw?


4

Deelt u de mening dat Archis een onmisbare rol vervult in het nationale en internationale cultuur- en architectuurdebat, en dat alles in het werk gesteld moet worden om het vakblad voort te zetten?


5

Zo ja, kunt u op korte termijn aangeven hoe u denkt te kunnen voorkomen dat het blad verdwijnt?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie