Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

10 miljoen voor Digitaal Leren in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 26-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

10 miljoen voor Digitaal Leren

Het College van burgemeester en wethouders in Den Haag doet vandaag aan de raad het voorstel om 10 miljoen te steken in het Programmaplan Digitaal Leren. Dit ambitieuze programmaplan voor de komende drie jaar is opgezet door de gemeente, in samenwerking met alle Haagse onderwijsinstellingen, de onderwijsbegeleidingsdienst en KPN. Door gebruik te maken van nieuwe technologie wordt in Den Haag een belangrijke stap gezet naar vernieuwing in het onderwijs. Het programma plan Digitaal Leren bestaat uit het ontwikkelen van nieuwe software, het aansluiten van alle Haagse scholen op het internet, en het opzetten van een onderwijsportal en een gerichte beheersorganisatie.

In het programma is nadrukkelijk plaats ingeruimd voor de ontwikkeling van een gezamenlijke onderwijsvisie, toegespitst op het gebruik van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in de leeromgeving. In de komende jaren moet het mogelijk worden om alle Haagse scholen met een eigen toegang aan te sluiten op het internet voor gebruik door docenten, leerlingen en ouders. De opzet van een eenduidige en op het hele Haagse onderwijs gerichte beheersorganisatie is van belang om de kosten van het beheer van het steeds groter wordende aantal computers in de scholen binnen de perken te houden. Ook de onderwijsportal zal bijdragen aan het terugdringen van beheerslasten. De educatieve en onderwijsondersteunende software die wordt ontwikkeld voor leerlingen en docenten, kan daardoor ook op een internetachtige wijze worden aangeboden en beheerd.
Al in juli besloot de gemeenteraad om uit de extra incidentele middelen 10 miljoen te reserveren om een extra impuls te geven aan projecten rond ICT in het onderwijs. Met de inzet van deze 10 miljoen kunnen de plannen voor de eerste anderhalf jaar worden gerealiseerd. In de periode tot en met 2003 verwacht men forse stappen te zetten om de mogelijkheden die ICT biedt ruim in het Haagse primair en voortgezet onderwijs toe te passen. Naast het aanvullende budget dat nu door de gemeente voor de eerste periode beschikbaar is gesteld, zullen ook de scholen zich de komende jaren fors inspannen om de gestelde doelen te bereiken. Daarbij gaat het niet alleen om een eigen financiële bijdrage, maar ook om gerichte scholing voor docenten en management.
Belangrijk is tevens de bundeling van alle mogelijkheden. Door met elkaar en met steun van het bedrijfsleven de noodzakelijke inspanningen te doen, verwacht men meer te kunnen bereiken dan de veelal individuele inspanningen die tot dusver met beperkte middelen hebben plaatsgevonden.

last update: 26 september 2000 ;pag.: 4353; auteur: 77 26 september 2000 - pag. 4353 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie