Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hondenpoepbeleid start op Plakse Wei gemeente Bemmel

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hondenpoepbeleid start op Plakse Wei

Het proefproject om de hondenpoepproblematiek aan te pakken gaat van start. Als eerste komt volgende week de Plakse Wei in Bemmel aan de beurt. De bewoners worden deze week persoonlijk geïnformeerd.

In de gemeente Bemmel lopen ongeveer 1.800 honden. Vanuit de bevolking komen regelma- tig klachten binnen over hondenpoepoverlast en verzoeken om het plaatsen van borden met verbonden voor honden.

Ook de politiek heeft deze problematiek al enkele jaren op de agenda staan. Recent heeft de gemeenteraad een aantal maatregelen vastgesteld. Te beginnen twee proefprojecten voor de wijken Plakse Wei en Klappenburg.

Volgende week wordt het beleid zichtbaar in de Plakse Wei. Op verschillende plaatsen worden afvalbakken geplaatst. Hondenbezitters zijn dan verplicht de hondenpoep in de zogenaamde DepoDogs te deponeren. Op de bakken staat vermeld hoe de speciale opruim- zakken gebruik moeten worden. Ter hoogte van de Molenkamp wordt een hondenuitlaat- strook aangelegd.

De genomen maatregelen hebben overigens geen vrijblijvend karakter. Behalve een opruim- plicht geldt ook een aanlijnplicht.

De Klappenburg krijgt als proef een hondentoilet in combinatie met een hondenuitlaatstrook aan de rand van De Ward. De locatiekeuze voor het hondentoilet wordt bepaald in overleg met de wijk. Wanneer dit project wordt aangelegd zullen ook de bewoners van deze wijk persoonlijk worden geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie