Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 27-09-2000 Politieberichten van 26/9 (13.00 uur) t/m 27/9 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen maandag tussen 10.30 en 13.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij het MCL-Zuid aan de Henri Dunantweg. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 53-jarige inwoonster van Terschelling, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak school
Van zondag op maandag werd ingebroken in een school aan de Esdoornstraat. Aan de voorzijde van het schoolgebouw werd een ruit ingegooid. Uit de school werd een computer weggenomen. Een 43-jarige inwoner uit Leeuwarden heeft namens de schoolleiding aangifte gedaan.

Harlingen: woninginbraak
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Prins Bernardstraat. Via verbreking van een raam kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een televisie en een satalietturner weggenomen. De eigenaar, een 21-jarige inwoner uit Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 15.00 en 16.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Jan Evenhuisstraat. Hoe men de woning is binnengekomen, is niet duidelijk. Er was geen braakschade. Uit de woning werden een videorecorder, een computer en 30 cd`s gestolen. De bewoonster, een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak woning
Dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Bank. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen via de voordeur (flippermethode), die niet op het nachtslot zat. Uit de woning werden een videocamera met randapparatuur, een stereotoren, gouden sieraden, een fotocamera en geld weggenomen. De totale schade bedraagt ongeveer f 8000.-. De bewoner, een 32-jarige inwoner uit Drachten, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: verkrachting
Vrijdag 8 september omstreeks 00.15 uur werd in de steeg (ter hoogte van rijschool Hielkema) naast de flat aan de Bouwe van Ensstraat een 25-jarige vrouw, inwoonster uit Heerenveen, verkracht. De vrouw liep vanaf de Kempenaerssingel via de Bouwe van Ensstraat in de richting van de Sieger van de Laanstraat. Net voorbij de steeg werd zij door een onbekende man van achteren in een soort houdgreep vastgepakt en onder bedreiging van een mes de steeg ingesleurd. In de steeg werd de vrouw door de man verkracht. Na de verkrachting heeft de verdachte de vrouw weggeduwd en verdween hij hardlopend in de richting van de Bouwe van Ensstraat. Van de verdachte is een summier signalement bekend: blanke man, lengte 1.80 meter of langer, stevig postuur, droeg een spijkerbroek en een soort bomberjack. Op dinsdag 26 september heeft de vrouw pas aangifte gedaan. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden op het politiebureau in Heerenveen, telefoon 058 8807500.

Irnsum: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op De Terp. Het slot aan de bestuurderszijde werd geforceerd en uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, als mede een aantal cd`s. De eigenaar, een 24-jarige inwoner uit Irnsum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: vernieling
Dinsdag omstreeks 20.50 uur werd op de Kaden een buitenspiegel van een auto getrapt. De eigenaar van de auto, een 31-jarige inwoner uit Drachten, had gezien dat dit was gebeurd door een drietal jongens. Nadat de jongens de spiegel van de auto hadden getrapt, waren zij weggelopen in de richting van het centrum. Op de Kaden ter hoogte van de Singel konden de drie jongens, een 15-jarige inwoner uit Oosterwolde en twee 17-jarige inwoners uit Drachten, worden aangehouden. De jongens zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden.

Hoornsterzwaag: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 00.10 uur vond op de Kapellewei een eenzijdig verkeersongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed in de richting van de Schoterlandseweg. In een S-bocht kwam hij met de wielen van zijn auto in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De bestuurder, een 20-jarige inwoner uit Donkerbroek, raakte ernstig gewond. Hij zat bekneld in zijn voertuig en is door de brandweer uit de auto gehaald. De man is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen.

Leeuwarden: verdachten aangehouden
Woensdag omstreeks 02.00 uur werd twee inwoners uit Leeuwarden op de Tweebaksmarkt aangehouden. De jongens, 23 en 21 jaar oud, hadden kort daarvoor twee maal brandgesticht. Op de Nieuwestad en in de Sint Jacobstraat waren een aantal vuilniszakken en een prullenbak in brand gestoken. Deze brandjes zijn door het politiepersoneel geblust. Ook op de hoek van de Oosterstraat Tweebaksmarkt moest handelend opgetreden worden, want daar werd door de beide jongens een vuilnisbult in brand gestoken. Ook deze brand werd geblust. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten en zullen in de loop van vandaag worden gehoord.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie