Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdragen voor inwoners Borsele met een minimum inkomen

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Bijdragen voor inwoners met een minimum inkomen

Sinds een paar jaar stelt de gemeente Borsele geld beschikbaar om haar inwoners - die zijn aangewezen op een minimum inkomen - volledig aan het maatschappelijk leven te kunnen laten deelnemen. Het gaat ten eerste om een zogenaamde bijdrage minimabeleid en ten tweede om een bijdrage nominale premie ziekenfonds. Hieronder leest u meer over deze bijdragen.

Bijdrage minimabeleid
Deze bijdrage bedraagt f 300,00 per jaar voor een alleenstaande en f 250,00 per jaar per gezinslid voor diegenen die samen met anderen een woning bewonen.

Waarvoor?
Deze bijdrage kan worden gebruikt voor contributies van een vereniging, sportschool, buurtwerk of kunstzinnige vorming; toegangsbewijzen zwembaden, theatervoorstellingen; ouderbijdrage peuterspeelzalen en dergelijke. Oorspronkelijk moesten hiervan betalingsbewijzen worden overgelegd maar dit is inmiddels afgeschaft.

Wie komen in aanmerking?
Vanaf 1 januari 2000 komen niet alleen de mensen met een inkomen gelijk aan de bijstandsnorm in aanmerking maar ook inwoners die een inkomen hebben tot 110% van de bijstandsnorm en niet de beschikking hebben over een vermogen. Wel zult u aan moeten tonen dat uw minimaal 3 maanden een inkomen op minimumniveau heeft genoten.

Wat betekent dit?
U komt voor de bijdrage minimabeleid in aanmerking als u minimaal 3 maanden een netto maandinkomen heeft dat niet hoger is dan : Echtpaar:
f 2.261,14 en uw vermogen is lager dan f 20.000,00 Bijstandsnorm is f 2.055,59 (exclusief vak.toeslag) x 110 %. Alleenstaande ouder:
f 2.035,04 en uw vermogen is lager dan f 20.000,00 Bijstandsnorm is f 1.850,04 (exclusief vak.toeslag) x 110 %. Alleenstaande:
f 1.582,80 en uw vermogen is lager dan f 10.000,00 Bijstandsnorm is f 1.438,91 (exclusief vak.toeslag) x 110 %.

Bijdrage nominale premie ziekenfonds
De gemeente Borsele kent vanaf 1 januari 2000 ook een tegemoetkoming voor de `verhoogde nominale premie ziekenfonds'. Voor deze bijdrage komen de inwoners in aanmerking die een inkomen hebben gelijk aan of minder dan de voor hen geldende bijstandsnorm. Deze bijdrage is f 150,00 per jaar per betalende verzekerde.

Aanvraag en uitbetaling
Voor de aanvraag voor de twee bijdragen is een heel kort en eenvoudig aanvraagformulier ontwikkeld. Wij streven er naar om uw aanvraag binnen 1 maand af te handelen. Personen die een uitkering ontvangen op grond van de Algemene bijstandswet krijgen de genoemde bijdragen automatisch betaald. Zij hoeven dus geen aanvraag in te dienen.

Nog vragen?
Voor vragen over het minimabeleid en de regeling nominale ziekenfondspremie kunt u terecht bij de heer Verschoore van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente. Zijn telefoonnummer is (0113) 238312.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie