Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

woensdagmorgen 27 september 2000
10:02 woensdag 27 september 2000

Bert Peters 0591 66 20 14 of 0653 23 80 59

Assen, verkeersongeval met letsel
Werd gisteravond een 75-jarige fietster uit Assen aangereden terwijl zij op de fietsstrook reed van de Overcingellaan. De 79-jarige automobilist uit Assen ontkende op de fietsstrook te hebben gereden maar technisch onderzoek wees uit dat de aanrijding wel degelijk op de fietsstrook plats vond. De vrouw kwam te vallen en werd overgebracht naar het WZA. Later op de avond kon zij het ziekenhuis verlaten. Zij hield een gat in haar hoofd over en een gescheurde lip.

Assen, tasjesroof
Werd een 75-jarige vrouw uit Assen van haar tas beroofd toen ze gisteravond omstreeks 19.45 uur over het Museumlaantje liep. Een man op en fiets kwam haar achterop en rukte de tas van haar schouder. Zij probeerde tas nog vast te houden maar kwam te vallen. Later meldde zich een getuige die dacht dat het om een donkere man ging van ongeveer 40 jaar, gekleed in zwarte broek, zwarte jas en blauwe blouse. Niet bekend wat de inhoud van de tas is.

Emmen, bedreiging
Werd een fietsen echtpaar (49 en 51 jaar) gisteravond bedreigd door twee jongens op een scooter terwijl zij reden over de Laan van de Bork en de Boslaan. Omdat een fiets op het fietspad lag bij drie jongens vroegen zij die fiets weg te halen. Hierop werd één van hen agressief en bedreigde hen. Later reden twee van deze jongens hen op een scooter voorbij en bedreigden hen met naar later bleek een alarmpistool. Later op de avond werd deze 17-jarige jongen aangehouden en het alarmpistool in beslag genomen. De andere jongen, ook 17 jaar, moet nog worden gehoord. Beide jongens komen uit Emmerschans.

Emmen, inbraak in winkel
Werd vannacht een ruit van en winkel aan de Hoofdstraat vernield waarna men binnen kon komen. Daar werd met een steen een vitrine vernield waarna gouden sieraden werden weggenomen. Omvang van de schade niet bekend. Er moet nog een inventarisatie plaatsvinden.

Hoogeveen, zakkenrollers gepakt
Werden gistermiddag vier personen aangehouden in een warenhuis aan de Hoofdstraat. Twee personen van 12 jaar uit Tilburg, een van 15 jaar uit Antwerpen en een van 23 jaar uit Tiel werden op aanwijzingen van getuigen aangehouden. Een twaalfjarige bekende een portee gerold te hebben. Twee anderen bekende een poging tot diefstal gedaan te hebben. De portemonnee werd bij de aanhouding weggegooid maar gezien door de verbalisant. Na verhoor zijn allen heengezonden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie