Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Zuidhorn: Tips gevraagd

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Zuidhorn 27-09-2000
Dirk van Binsbergen bijna vier weken spoorloos Woensdag 27 september 2000

Tips gevraagd

Analyse van de laatste telefoongesprekken die de heer van Binsbergen, die sinds 31 augustus is vermist, heeft gevoerd met zijn mobiele telefoon heeft opgeleverd dat de gesprekken in het gebied Scheemda, Siddeburen en Wagenborgen hebben plaatsgevonden. In het gesprek van rond 13.30 uur vertelde de heer van Binsbergen aan zijn secretaresse dat hij met zijn Alfa Romeo pech had. Een half uur later is nog gebeld met een automatisch informatienummer van de telefoonmaatschappij.

Uit het dorp Nieuwolda en omgeving zijn meerdere tips binnen gekomen. Op maandag 4 september ( vier dagen na zijn vermissing) zijn er tips dat de heer van Binsbergen in een supermarkt en in een postagentschap in Nieuwolda is gezien.

Onderzoek van de politie, die met meerdere eenheden op de grond heeft gezocht naar bijzonderheden, op de daarvoor in aanmerking komende plaatsen, heeft niets opgeleverd. Een helicopter van het Korps Landelijke Politiediensten heeft boven het gebied gevlogen en ook hier zijn geen nadere aanwijzingen rond de vermissing naar voren gekomen.

Dirk van Binsbergen wordt sinds donderdag 31 augustus vermist. Zijn vrouw meldde donderdagnacht bij de politie dat haar man niet was thuisgekomen. De auto waarin van Binsbergen reed, een groene Alfa Romeo type 1300 GT Junior, is tot op heden niet teruggevonden. Na aanleiding van een oproep in de media voor getuigen die informatie hebben over de vermiste of de auto zijn zon honderd tips binnengekomen. Het natrekken van de tips heeft tot dusverre geen concrete aanwijzingen over de verblijfplaats van Dirk van Binsbergen of zijn auto opgeleverd. Het ontbreken van concrete aanwijzingen betekent dat de politie nog alle opties voor de verdwijning openhoudt.

De politie verzoekt met name inwoners van Nieuwolda en omgeving om informatie over de vermissing. Dit gezien het feit dat er meerdere tips uit deze omgeving zijn gekomen Mensen die informatie hebben over deze vermissing worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, 050 5995995. E-mailen over deze zaak kan ook op (hornzuid@bart.nl).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie