Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbeteren openbaar gebied Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogeveen

Verbeteren openbaar gebied

De wijkbeheerder is verantwoordelijk voor het openbaar gebied, dus voor alles wat met groen, verlichting en wegen te maken heeft. Hij signaleert met uw hulp zaken die niet in de haak zijn en probeert ze zoveel mogelijk in samenwerking met u op te lossen.

Initiatieven van bewoners

De opbouwwerker is uw contactpersoon wanneer u als bewoners samen initiatieven wilt ontplooien in uw buurt. Bewonersgroepen kunnen bij hem/haar terecht voor advies en begeleiding. De opbouwwerker kan zorgen voor vergaderruimte, advies geven over notuleren of uitleg geven over een computerprogramma. Ook kan hij u helpen om andere bewoners enthousiast te maken voor een project.

Samenwerking met bewoners

Als buurtbeheer problemen in een straat, buurt of dorp aanpakt, gaan de medewerkers in gesprek met de bewoners en/of bewonersorganisaties, te weten de buurtverenigingen of verenigingen voor Plaatselijk Belang. Het motto is samen werken aan oplossingen. De bewoners weten vaak het beste wat er moet gebeuren aan beheer, zij zijn immers de 'ogen en oren op straat'. De bewoners kunnen zelf ook behulpzaam zijn bij de uitvoering van de werkzaamheden. Dat verhoogt de betrokkenheid en zorgt voor meer mogelijkheden met het beschikbare geld.

Team voor onderhoud en klussen

Elk wijk- of dorpenteam buurtbeheer beschikt over een OK-team. De afkorting staat voor Onderhoud & Klussen. Het werk van deze medewerkers is een aanvulling op wat de gemeente en/of de woningcorporaties doen. Anders gezegd: waar de officiële instanties niet aan toe komen, is het OK-team actief. Daarnaast helpt het OK-team de bewoners bij activiteiten die zij zelf uitvoeren.

Stuurgroep, projectteam & wijkteam

De stuurgroep buurtbeheer is verantwoordelijk voor alles wat met buurtbeheer te maken heeft. In de stuurgroep zitten vertegenwoordigers van de gemeente, de twee woningcorporaties, de politie en de SWW. De stuurgroep krijgt advies en informatie van een projectteam. Dit team coördineert de zaken voor buurtbeheer in de hele gemeente en bestaat uit een coördinator sociaal beheer en een coördinator technisch beheer. Het projectteam heeft direct contact met de wijk- en dorpenteams.

Meer informatie

Wilt u meer weten, neem dan contact op met het wijk- of dorpenteam van buurtbeheer bij u in de buurt. Weet u niet waar u moet zijn, bel dan eerst even met het voorlichtingscentrum in het raadhuis, telefoon 291256. MededelingenOpeningstijden

Voor het inzien van stukken en het vragen om meer informatie kunt u bij de betreffende afdeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 en in de De Vos van Steenwijklaan 75 terecht. Bel eventueel eerst met 291911 om te weten in welk gebouw u moet zijn. De openingstijden van de afdelingen zijn:
* elke werkdag 's ochtends van 8.30 tot 12.15 uur;
* elke woensdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Verder kunt u elke werkdag tijdens kantooruren de betreffende afdeling bellen via 291911.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie