Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijswijk kiest voor aanvullend vervoer in 2001

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Rijswijk kiest voor aanvullend vervoer in 2001

Rijswijk, 27 september 2000

De gemeenteraad van de gemeente Rijswijk heeft besloten een nieuw aanvullend vervoersysteem te ontwikkelen. Dit systeem, CVV (Collectief vraagafhankelijk vervoer) is voor iedereen toegankelijk en met name geschikt voor ouderen en gehandicapten.
Het CVV is een nieuwe vorm van openbaar vervoer dat qua gebruik en kosten het midden is tussen de bus en de taxi. Het belangrijkste kenmerk van dit vervoer is dat het `van deur tot deur' is. Er zijn geen haltes en het vervoer moet minimaal 1 uur voor vertrek telefonisch aangevraagd worden.
De meerwaarde van het CVV is vooral dat het ook voor mensen in een rolstoel of scootmobiel toegankelijk is. De raad gaat er dan ook vanuit dat een groot deel van de gehandicapten die nu in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten een vergoeding voor hun vervoer ontvangen, van dit systeem gebruik gaan maken.
Met de realisatie van deze nieuwe vorm van vervoer hoopt de gemeenteraad het vervoer voor met name ouderen en gehandicapten te verbeteren.

Het CVV zal ook nog twee openbaar vervoerzones buiten Rijswijk gaan rijden. Belangrijke bestemmingen buiten de eigen gemeente zijn op die manier dan ook eenvoudig bereikbaar.
De kosten voor deze nieuwe vorm van vervoer worden gedekt door overheidssubsidie en de opbrengsten van de reizigers. Naar verwachting kost een enkele reis binnen Rijswijk circa fl. 5,00. Voor een enkele rit naar Scheveningen zou fl. 10,00 betaald moeten worden. Uiterlijk september 2001 zal het CVV in en rondom Rijswijk gaan rijden. De voorbereiding van het nieuwe systeem vergt nog veel tijd. Het verplichte Europees aanbestedingtraject en de keuze van de uiteindelijke vervoerder kosten nog enkele maanden tijd.

Rijswijk loopt in de regio voorop met het ontwikkelen van een nieuw aanvullend vervoersysteem. Mogelijk gestimuleerd door de actieve opstelling van de gemeente Rijswijk werkt het Stadsgewest Haaglanden nu aan de ontwikkeling van een Haaglandenbreed CVV-systeem. De gemeente Rijswijk volgt voorlopig haar eigen koers, maar zal zich op termijn bij het vrijwel gelijke Haaglanden-systeem aansluiten.Afdeling Bestuursondersteuning en Voorlichting. © 2000 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie