Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siemens levert 100.000ste MicroMaster frequentieregelaar

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Siemens Nederland N.V.

Persbericht

IPE 0900.109 nl

Den Haag, woensdag 27 september 2000

Vakbeurs Aandrijftechniek: Siemens levert via Axis-Aandrijvingen B.V. de 100.000ste MicroMaster frequentieregelaar in Nederland

Op de vakbeurs Aandrijftechniek draagt Siemens de 100.000ste MicroMaster over, die door Axis Aandrijftechniek is besteld. Het is een opmerkelijk resultaat, zeker als men zich bedenkt dat het nog niet zo lang is geleden dat de miljoenste MicroMaster de Siemens-fabriek heeft verlaten.

Siemens levert de MicroMaster frequentieregelaars voor het regelen van het toerental van draaistroommotoren voor een groot deel via een landelijk dekkend dealernet. Axis Aandrijvingen B.V. te Waddinxveen is één van de actieve dealers uit onze enthousiaste dealergroep. Recent heeft Axis een bestelling geplaatst, waarmee het aantal MicroMasters, dat langs dit verkoopkanaal is verkocht, de 100.000 heeft overschreden. Deze frequentieregelaar wordt tijdens de vakbeurs Aandrijftechniek tijdens een feestelijke gebeurtenis overhandigd.

Axis Aandrijvingen is een handelsfirma die zich heeft gespecialiseerd op een breed gebied van elektrische en mechanische aandrijvingen. Het assortiment omvat meer dan 12.000 'aandrijfartikelen' van vooraanstaande fabrikanten. Sinds kort kunnen de componenten uit het leveringsprogramma ook via Internet bij de 'webwinkel' van Axis kunnen worden besteld. Om de kwaliteit van het gehele leveringproces te waarborgen heeft Axis veel aandacht aan dit aspect geschonken, wat recent heeft geresulteerd in het behalen van het ISO 9002-certificaat.

Op de beurs Aandrijftechniek presenteert Axis naast andere partners uit de dealer groep ondermeer de MicroMaster 420 als beursnoviteit. Dit is de eerste uitvoering van de geheel nieuwe vierde generatie frequentieregelaars. In de zeven jaar dat Siemens de MicroMaster levert zijn in de Siemens-fabriek te Congleton in Engeland hiervoor drie miljard componenten op vijf miljoen printkaarten geplaatst. De geproduceerde regelaars zijn naar afnemers in zestig landen over de gehele wereld geleverd.

De MicroMaster voor motorvermogens van 0,12 tot 11 kW is een standaardproduct waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld. Dat de fabriek in Congleton hierin is geslaagd blijkt uit de jaarlijkse productiegroei van gemiddeld 35%. Op dit moment komt er iedere 30 seconde een nieuwe MicroMaster uit de productie.

Het succes van de applicatie van een regelbare aandrijving is sterk afhankelijk van de ongevoeligheid voor invloeden van buitenaf. Met name de invloed van magnetische verstoringen kan de reproduceerbare toerentalnauwkeurigheid bij frequentieregelaars ernstig schaden. De grootschalige toepassing van de MicroMaster is mede te danken aan de geïntegreerde filters om de EMC-stabiliteit van de regelbare aandrijving te waarborgen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
divisie Industriële Producten en Energieverdeling, de heer R.J.W.P. Waayer,
tel. (070) 333 3209

Nadere inlichtingen voor de redactie:
afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
tel. (070) 333 2325

© Siemens Nederland N.V. 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie