Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hardnekkig boezemfibrilleren vraagt om agressieve ingrepen

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Promotie

Hardnekkig boezemfibrilleren vraagt om agressievere ingrepen

Boezemfibrilleren is de meest voorkomende hartritmestoornis. Ongeveer 125.000 Nederlanders lijden eraan, en dat aantal zal de komende twintig jaar waarschijnlijk meer dan verdrievoudigen. Tegelijkertijd laat deze hartaandoening zich maar moeizaam behandelen. Medicijnen of het geven van een stroomstoot (cardioversie) helpen wel, maar meestal komen de klachten na enkele dagen of weken weer terug. Dat komt doordat de ritmestoornis het boezemweefsel aantast, waardoor de kwaal zich als het ware innestelt. Dit proces staat bekend als 'remodeling'. Anton Tuinenburg onderzocht hoe dat remodelleringsproces bij patiënten met boezemfibrilleren verloopt. Uit het onderzoek ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie