Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stakingen en demonstraties in Bolivia

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents NederlandStakingen en demonstraties in Bolivia

27 september 2000 -- Medewerkers van Foster Parents Plan / PLAN International melden vandaag dat het opnieuw onrustig is in Bolivia. De aanleiding is de onvrede over het (economisch) beleid van de Boliviaanse overheid.

De voorgenomen verhogingen van de waterprijzen en de landbouwhervormingen blijven voor rellen en onrust zorgen, met name in Altiplano en Cochabamba.

Twee weken geleden besloten leerkrachten in het hele land te staken om daarmee een 50% loonsverhoging af te dwingen. De overheid sloot vervolgens gedurende twee weken alle scholen en dreigde alle leerkrachten die niet aan het werk zou gaan te ontslaan. Inmiddels zijn de scholen weer operationeel. Kort daarop protesteerden coca-producenten in de lager gelegen delen van het land tegen de maatregelen om de coca-teelt in te dammen.

De stad Sucre is geblokkeerd door trucks. Men protesteert hier tegen het bestuur van de lokale cementfabriek, die in handen is van de lokale universiteit, de gemeente en een individu. In deze regio is 70% van de mensen afhankelijk de fabriek voor een inkomen.

De wegen rond La Paz, Sucre en andere grote steden zijn door blokkades onbegaanbaar.

Gevolgen voor de PLAN-werkgebieden
De PLAN-communities in Altplano zijn onbereikbaar. Ook veel andere werkgebieden zijn niet of moeilijk te bereiken. In Altiplano vinden de ernstigste ongeregeldheden plaats. Voor zover de PLAN-medewerkers kunnen overzien, zijn de Foster Parent-families niet direct in gevaar.

Het wordt Foster Parents op dit moment afgeraden om hun Foster Parent-kind te bezoeken in Altiplano en Sucre omdat niet kan worden gegarandeerd dat de dorpen bereikbaar zijn.

last updated: 27/09/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie