Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw telefoonnummer politie voor niet-spoedgevallen

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


0900-8844: Nieuw landelijk telefoonnummer politie voor niet-spoedgevallen
Een persbericht bij het onderwerp Politie
27 september 2000

Minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties(BZK) heeft vandaag het landelijk telefoonnummer 0900-8844 politie officieel in gebruik gesteld. Vanaf nu is de politie in heel Nederland voor niet-spoedeisende zaken bereikbaar onder één landelijk telefoonnummer: 0900 - 8844. Het nummer 0900-8844 (30 cent per minuut) vervangt de huidige regionale toegangsnummers van de politie. Voortaan zullen de meest voorkomende niet-spoedeisende meldingen, vragen en verzoeken om informatie direct worden afgehandeld in de servicecentra van de regionale politiekorpsen. Dooorverbinden is in veel gevallen niet meer noodzakelijk, waardoor de service naar de burger wordt verbeterd.
Alarmnummer 1-1-2
Het alarmnummer 1-1-2 voor spoedeisende hulpverlening van politie, brandweer en ambulance blijft uiteraard gehandhaafd. De invoering van het politienummer 0900 - 8844 zal naar verwachting tot gevolg hebben dat het alarmnummer 1-1-2 minder vaak wordt gebeld voor zaken die niet echt spoedeisend zijn. De alarmcentrales worden hierdoor ontlast en de bereikbaarheid van 1-1-2 wordt vergroot. Publiekscampagne
Vandaag start - onder het motto geen spoed, wel politie - een landelijke voorlichtingscampagne om het nieuwe telefoonnummer 0900-8844 bekend te maken. Daarnaast wordt in de massamediale campagne het alarmnummer 1-1-2 opnieuw in herinnering geroepen. De regionale politiekorpsen ondersteunen de landelijke campagne met op de regios toegesneden activiteiten. De landelijke campagne loopt tot 1 februari 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie