Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Glas-in-lood raam van kantoor De Doelen in Ede wordt onthuld

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Maker 'Marnix van Sint-Aldegonde' bekend

Afgelopen zaterdag heeft wethouder van cultuur Angelique Jonker in stadskantoor 'De Doelen' het glas-in-loodraam 'Marnix van Sint-Aldegonde' onthult. Het door atelier Friso uit Ede gerestaureerde raam is door directeur Hans Koopman van Van Driesten Bouw - op de Gemeentedag - aangeboden aan de gemeente.

Kunstenaar bekend
Vorige week heeft de gemeente nog een oproep geplaatst om te achterhalen wie de maker zou kunnen zijn van dit kunstwerk. Een oplettende lezer wist ons te vertellen dat kunstenaar Gé Verhulst uit Son het glas-in-loodraam in 1964 in het Marnix College heeft aangebracht.
Enige jaren geleden is tijdens de verbouwing van het voormalig hoofdgebouw van het Marnix College tot stadskantoor 'De Doelen' het door vandalisme zwaar gehavende glas-in-loodraam verwijderd. Nu hangt het raam voor iedereen weer zichtbaar bij de ingang van stadskantoor 'De Doelen' op het Raadhuisplein in Ede.Ede, 27 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie