Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proefschrift over Algebraische coderingstheorie

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

Lineaire code
26-09-2000 om 16:00 uur

26 september 2000, 16.00 uur, Aula TU Delft.
Promotie van Hr. S. Guritman, Sarjan Matematika aan de U- Gadkah Mada, Indonesië Promotoren: prof.dr. J. Simonis(TU-Eindhoven) en prof.dr. S.M. Dodounekov (Bulgarian Academy of Sciences)

Restrictions on the weight distribution of linear codes

Het onderwerp van het proefschrift van Guritman is een van de centrale problemen in de algebraische coderingstheorie: het bepalen van optimale lineaire codes. Het beschrijft hoe eigenschappen van de gewichtsverdeling van laagdimensionale gegeneraliseerde Reed-Mullercodes leiden tot beperkingen in de gewichtsverdeling van codes over willekeurige lichamen. De beperkingen zijn nieuw voor de lineaire programmeringsmethode die leiden tot bewijzen van nonexistentie van lineaire codes. Dit levert nieuwe bovengrenzen voor de minimum afstand van binaire, ternaire en quaternaire lineaire codes. Ook bespreekt dit proefschrift enkele manieren om (op niet-asymptotische wijze) de grens van Gilbert-Varshamov voor lineaire codes te verbeteren.

Meer informatie:
Per email of bel: 015 2785454 (b.g.g. 015 2785408)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie