Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU zal beleid omgooien bij democratische verandering Servie

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Europese Unie

MESSAGE TO THE SERBIAN PEOPLE

Press Release: Brussels (19-09-2000) - Press: 318 - Nr: 11422/00

Brussel,
19 september 2000

11422/00 (Presse 318)

P 132/00

BERICHT AAN HET SERVISCHE VOLK

Op 24 september staat het Servische volk voor een cruciale politieke keuze.

Ongeacht de omstandigheden waarin de verkiezingen uitgeschreven en georganiseerd zijn, geven zij het Servische volk de gelegenheid om duidelijk en op vreedzame wijze het beleid van Milosevic, dat gekenmerkt wordt door politieke manipulatie, vervreemding van rechten en verarming van de bevolking, af te wijzen. Het is dit beleid dat de VRJ op de uitzichtloze weg van oorlog en isolement gebracht heeft. Deze verkiezingen zijn dus voor het Servische volk een kans voor een democratische wending. Het dient deze kans aan te grijpen door massaal te gaan stemmen.

Wij herhalen dat de Europese Unie in geval van een keuze voor een democratische wending haar beleid ten aanzien van Servië ingrijpend zal veranderen: wij zullen de sancties tegen de VRJ opheffen; wij zullen de noodzakelijke politieke en economische hervormingen begeleiden met economische hulp voor de Servische wederopbouw en wij zullen de reïntegratie van de VRJ in de internationale gemeenschap steunen. Wij zullen voorstellen dat zij toenadering zoekt tot de Europese Unie en zo in Europa de plaats inneemt die haar toekomt. Nooit hebben wij uit het oog verloren dat de Serviërs Europeanen zijn.

Een stem voor de democratie in Servië is een stem voor Servië in Europa.

De met de Europese Unie geassocieerde landen Bulgarije, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Slowakije, Tsjechië, Cyprus en Malta, alsmede IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie