Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Amsterdam wil investeren in sociale infrastructuur

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
College wil ruim 12 miljoen investeren in sociale infrastructuur

College wil ruim 12 miljoen investeren in sociale infrastructuur

Het college van B&W stelt voor om in het jaar 2000 en 2001 ongeveer 12,4 miljoen gulden te investeren in maatschappelijke voorzieningen in de wijken die samen de sociale infrastructuur van de stad vormen. De eerste tranche van ruim 7 miljoen gulden zal in het voorstel worden verdeeld over in totaal 95 initiatieven. Er waren 112 aanvragen ingediend voor een bedrag van ruim 10 miljoen gulden. Deze initiatieven komen uit de stadsdelen, waaronder 4 miljoen voor het Bureau Parkstad (de vier Westelijke Tuinsteden buiten de ring) en uit voorstellen in het kader van het (centrale) beleid voor diversiteit, zorg en sport. Anders gezegd: bijna 5 miljoen gulden komt gemeentebreed ten goede aan welzijnsorganisaties en 2 miljoen gulden aan sportaccommodaties. Bij de projecten gaat het om het onderhouden of verbeteren van accommodaties van sportvoorzieningen, wijkcentra en andere buurtvoorzieningen, huisvesting van maatschappelijke verenigingen en dergelijke. Een andere voorwaarde is dat de aangevraagde projecten het verenigingsleven stimuleren of ook nieuwe sociale initiatieven een duwtje in de rug geven. De aanvragers van de projecten (meestal stadsdelen) moeten zorgen voor co-financiering en blijven verantwoordelijk voor de verdere exploitatie en het beheer van het initiatief. De uitvoering van het initiatief moet dit jaar nog starten. Voor de tweede tranche van ruim 5 miljoen gulden moeten de aanvragen in het eerste kwartaal van 2001 worden ingediend. De voorwaarden voor toekenning zullen dezelfde zijn als voor de eerste tranche.

In 1999 was ruim 2,5 miljoen gulden beschikbaar gesteld, waarop aanvragen voor in totaal 14 miljoen gulden waren binnengekomen. Uit deze behoefte bleek dat er meer geld nodig was. Dit extra geld is gevonden in het UNA-budget. Kader van het geheel vormt het grotestedenbeleid. Het voorstel komt op 10 oktober in de raadscommissie.

Esther Lans 5522140
^


-

© gemeente Amsterdam - 27-09-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie