Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco richt Stichting Internetonderwijs Nederland op

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Cisco

Stichting Internetonderwijs Nederland geeft impuls aan ICT-onderwijs

Samenwerking tussen overheid, educatieve instellingen en het bedrijfsleven

Amsterdam, 27 september 2000 - Per 1 oktober gaat de Stichting Internetonderwijs Nederland officieel van start met haar activiteiten. De stichting, een initiatief van Cisco Systems Nederland, wil de interesse voor informatica-opleidingen onder scholieren en studenten verhogen door hen in staat te stellen een complete ICT-opleiding te volgen als onderdeel van het schoolprogramma. Tevens beoogt de stichting het algemene gebruik van ICT in de klas te stimuleren. De uiteindelijke doelstelling is het terugbrengen van het grote tekort aan geschoolde ICT-specialisten in Nederland, door een nauwe samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en educatieve instellingen.

Onderwijsinstellingen kunnen in overleg met de Stichting Internetonderwijs Nederland middelen aanvragen die nodig zijn voor het aanbieden van extra ICT-lesprogramma's, waaronder lesmateriaal, computer- en netwerkapparatuur en technische ondersteuning. Om dit te bewerkstelligen is de stichting op zoek naar sponsors. Door sponsoring worden scholen in staat gesteld om 'e-learning' programma's aan te bieden. In aanvang betreft dit het CNAP (Cisco Networking Academy Program) -lesprogramma. Na het volgen van dit lesprogramma kunnen studenten het officiële CCNA (Cisco Certified Network Associate)
-examen afleggen, voor een internationaal erkend certificaat. Met dit certificaat zijn zij verzekerd van een goede uitgangspositie voor een verdere loopbaan in de ICT. Middels sponsoring vanuit het bedrijfsleven kunnen deze op de praktijk afgestemde ICT-lesprogramma's worden gefinancierd. De sponsoring vindt plaats met inachtneming van duidelijke, door de overheid en de opleidingsinstelling geformuleerde regels en voorwaarden. E-learning stimuleert studenten om meer tijd aan hun studie te besteden, waarbij ze - ongeacht de plaats en het tijdstip - toegang hebben tot alle benodigde middelen en informatie. Doordat al het lesmateriaal elektronisch beschikbaar wordt gesteld, is het mogelijk de lesstof op ieder gewenst moment aan te passen of uit te breiden.

"Er moeten nu acties worden ondernomen om de interesse onder jongeren voor een carrière in de ICT te stimuleren. Op dit moment is er al een enorm tekort aan gekwalificeerde ICT-specialisten en dat tekort dreigt de komende jaren enorm toe te nemen, hetgeen een duidelijk gevaar vormt voor de economische ontwikkeling en de positie van Nederland in de wereld," zegt Edzard Overbeek, algemeen directeur van Cisco Systems Nederland. "Door het stimuleren van een betere samenwerking tussen onderwijsinstellingen, de overheid en het bedrijfsleven, verwacht deze stichting dat leerlingen eerder de beschikking krijgen over effectieve ICT-lesprogramma's."

Organisatie

In de stichting zullen per 1 oktober diverse vooraanstaande vertegenwoordigers van de overheid, het onderwijs, de wetenschap en het bedrijfsleven zitting nemen.

Een van de doelstellingen van de Stichting Internetonderwijs Nederland is ervoor te zorgen dat zowel scholen in het voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs verschillende ICT-lesprogramma's kunnen aanbieden, zoals het Cisco Networking Academy programma. Hierbij gaat het om algemene ICT-kennis die niet gebonden is aan specifieke leveranciers of producten. Ook wil de stichting bij scholen, overheden, ondernemingen en andere organisaties het bewustzijn creëren dat ondersteuning in de vorm van geld of andere middelen nodig is om deze opleidingsprogramma's aan te kunnen bieden.

De overheid blijft als regelgevende instantie de inhoud en de kwaliteit van de lesprogramma's bepalen en de stichting zal in nauwe samenwerking met de overheid duidelijke regels opstellen over de verschillende studiekwalificaties.

De sponsors van de stichting krijgen een vermelding op de website en mogen een logo plaatsen op de door hen gesponsorde apparatuur. Verder wordt van de bedrijven via diverse marketingcommunicatie-activiteiten aangegeven dat ze optreden als sponsor van het Cisco Networking Academy programma. Daarnaast kunnen deze ondernemingen stageplaatsen aanbieden aan studenten.

"Er is een duidelijk gat ontstaan in hetgeen studenten momenteel op scholen leren en de behoeften vanuit het bedrijfsleven. Het is dan ook van het grootste belang dat er nu actie wordt ondernomen om leerprogramma's verder af te stemmen op deze extra behoefte. Hiervoor zijn geldstromen van derden noodzakelijk," zegt Ronald Zondervan, Manager Competence Center en projectbegeleider bij Versatel. "Door het stimuleren van een goede samenwerking tussen scholen, de overheid en het bedrijfsleven, zorgt de Stichting Internetonderwijs Nederland ervoor dat er nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd en dat het ICT-onderwijs op scholen een extra impuls krijgt. Versatel is er trots op om als een van de eerste sponsors een bijdrage te kunnen leveren aan dit initiatief en we zien uit naar de resultaten."

"Pink Elephant-onderdeel Megaplex wil graag een bijdrage leveren aan het initiatief van Cisco Systems Nederland om de kwaliteit van de Nederlandse ICT - dienstverlening internationaal op de kaart te zetten," zegt Marco Sonnega, Business Unit Director Network Services - Pink Elephant Megaplex. "De krapte op de arbeidsmarkt is in onze branche sterker voelbaar dan ooit en het is belangrijk om het onderwijs op deze manier te ondersteunen, zodat er meer en beter gekwalificeerde ICT-ers tot de arbeidsmarkt toetreden. Wij verheugen ons nu al op de eerste resultaten van de Stichting Internetonderwijs Nederland."

Cisco Networking Academy programma

In oktober 1997 is Cisco Systems in de Verenigde Staten van start gegaan met het Cisco Networking Academy programma (CNAP). Het CNAP, een multimediaal lesprogramma, leert studenten om netwerken ontwerpen, bouwen en onderhouden. Het programma is medio 1999 geïntroduceerd in Nederland en inmiddels hebben 32 scholen zich aangemeld. Leerlingen krijgen mede dankzij dit programma de mogelijkheid om zich voor te bereiden op een carrière in een interessante en dynamische bedrijfstak, met uitstekende kansen op een goede baan. Meer informatie op A
HREF="http://www.cisco.nl/academies">http://www.cisco.nl/academies.

Over Versatel

Versatel Telecom International N.V. (AEX & Nasdaq: VRSA) is een snelgroeiende, 'local access' netwerk operator, gevestigd in Amsterdam, die zich voornamelijk richt op Nederland, België en Duitsland. Versatel opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 42.500 zakelijke klanten en 1.400 werknemers. Versatel bouwt sinds medio 1998 aan een breedbandig netwerk dat gebruik zal maken van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven in de Benelux en Duitsland, breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te kunnen bieden. Versatel kent naast Telecom de groepsonderdelen bestaande uit VersaPoint, een 50/50 joint venture met het Amerikaanse NorthPoint (www.northpoint.net) om in Europa zeer snelle DSL Internet toegang uit te bouwen en de Versatel Internet Groep, een concentratie van ISP's gericht op de consumenten en zakelijke markt, portals en 'hosting' bedrijven. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Amsterdamse AEX-Effectenbeurs als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via A HREF="http://www.versatel.com">http://www.versatel.com. .

Over Pink Elephant Megaplex

Pink Elephant-onderdeel Megaplex is actief op het gebied van ICT-infrastructuur management. Volgens onafhankelijk onderzoek behoort Megaplex internationaal tot de beste en meest betrouwbare rekencentra. Het bedrijf levert haar klanten de juiste infrastructuur voor e-business en vertegenwoordigt de wereldtop in beveiligd Internet. In Nederland beschikt Megaplex over een eigen landelijk dekkend netwerk voor datatransmissie en de grootste printunit op één locatie. Megaplex stelt de hoogste eisen aan fysieke en elektronische beveiliging.

Over PinkRoccade nv

PinkRoccade is een van de grootste Nederlandse ICT-dienstverleners met een breed pakket aan diensten. PinkRoccade telt 5.300 medewerkers en realiseerde in 1999 een omzet van 475,8 miljoen Euro (1998: 427,0 miljoen Euro).

Over Cisco Systems

Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 34.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van $ 18,93 miljard. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com.

Voor meer informatie: Bezoek PR contacten.

All contents copyright © 1992--2000 Cisco Systems, Inc. Important Notices and Privacy Statement.
Laatst gewijzigd op: 26 maart 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...