Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studiemiddag Kadaster en Rijkswaterstaat over plaatsbepaling

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het Kadaster

Kadaster en Rijkswaterstaat verbeteren precieze plaatsbepaling in Nederland en Europees verband

Op 1 oktober aanstaande introduceren de Rijksdriehoeksmeting van het Kadaster en de Meetkundige Dienst van Rijkswaterstaat het Europese referentiestelsel voor plaatsbepaling (ETRS89) in Nederland. Gebruikers van het steeds populairder wordende systeem voor satellietplaatsbepaling GPS kunnen daarmee in heel Europa tot op centimeters nauwkeurig posities vastleggen in drie dimensies: breedte, lengte en hoogte. Ook kunnen digitale kaarten makkelijker worden uitgewisseld in Europees verband.

Kadaster en Rijkswaterstaat beheren gezamenlijk de geometrische infrastructuur van Nederland. Deze bestaat uit een groot aantal in coördinaten bekende punten dat wordt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie