Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Snelheidsremmers Maasdamstraat en Columbusstraat in Breda

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

SNELHEIDSREMMERS IN VAN DER DUYN VAN MAASDAMSTRAAT EN COLUMBUSSTRAAT

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in een gedeelte van de wijk Heuvel verkeersdrempels aan te leggen. Het gaat om de Van der Duyn van Maasdamstraat en de Columbusstraat. Het gebied wordt dan tevens omgedoopt tot 30-km zone. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Provincie. De raad neemt op 26 oktober een beslissing.

Het plan voor de aanleg van een 30-km zone in het gebied van de Van der Duyn van Maasdamstraat en de Columbusstraat is de afronding van een groter plan waarbij de wijk Heuvel tussen de Dr. Struyckenstraat, Mastbosstraat, Talmastraat en Oranjeboomstraat als 30 km zone wordt ingericht.

In beide straten zijn enquêtes gehouden over de wenselijkheid van de verkeersdrempels. Uit de teruggestuurde enquêtes blijkt dat in de Van der Duyn van Maasdamstraat 84% van de bewoners het voorstel om drempels aan te leggen ondersteunt. De teruggestuurde enquêtes uit de Columbusstraat laten zien dat 72% voor de maatregelen is. Uit deze enquêtes kwam bovendien naar voren dat er een sluiproute is over de parkeerplaats van het Dr. Struyckenplein zodat de haakse bocht in de Columbusstraat vermeden kan worden. De inrit van de parkeerplaats is in het ontwerp verschoven zodat deze sluiproute niet meer mogelijk is.

De volgende snelheidsremmende maatregelen worden toegepast. In de Van der Duyn van Maasdamstraat worden drie plateaudrempels aangelegd bij de kruisingen met de Mr. Stormstraat, de Van Limburg Stirumstraat en de Van Hogendorpstraat. Een plateaudrempel is een brede drempel met boven op een vlak gedeelte. Bovendien wordt een verhoging om de straat in en uit te rijden (een inritconstructie) aangelegd bij het Thorbeckeplein.

Ook in de Columbusstraat wordt een inritconstructie aangelegd en wel bij de kruising met het Planciusplein. Bij de kruising met de Olivier van Noortstraat wordt een plateaudrempel aangelegd. De kruising met de Houtmarktstraat krijgt een smalle drempel zonder vlak gedeelte (sinusdrempel).

Als de raad instemt met het voorstel worden de maatregelen uitgevoerd in aansluiting op de werkzaamheden die op dit moment in de Oranjeboomstraat worden uitgevoerd. Omwonenden worden via Breda Berichten geïnformeerd.

Breda, 27 september 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie