Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding voor inwoner Deventer

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 39, datum 28 september 2000

Organiste neemt na veertig jaar afscheid

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR N. BEST-VERBOOM

Bij Koninklijk Besluit van 8 september is besloten N. Best-Verboom te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester J. van Lidth de Jeude speldt haar de bij deze benoeming behorende onderscheidingstekens op tijdens een bijeenkomst in het wijkgebouw van de Samen Op Weg gemeente aan de J. van Vlotenlaan te Deventer op zondag 1 oktober om circa 11.15 uur, aansluitend aan de kerkdienst.

Mevrouw Nella Best-Verboom is sinds 1960 actief als organisatie bij de Hervormde Gemeente Deventer. Aanvankelijk begeleidde zij de zondagse diensten in het wijkgebouw Rivierenwijk. Later werd zij organisatie in het wijkgebouw aan de Van Vlotenlaan. De eerste jaren gebeurde dat elke zondag. Later is dit omgezet naar drie zondagen per maand, zodat er ook nog gelegenheid was voor andere activiteiten op die dag.

In 1996 heeft zij een cantorij opgericht die regelmatig medewerking verleent aan de kerkdienst in het wijkgebouw. Haar kwaliteit als dirigent blijkt uit het feit dat het niet alleen een kwestie is van muziek repeteren, maar dat er ook aandacht besteed wordt aan stembeheersing en ademtechniek. Haar eigen zangcapaciteiten dragen ook bij aan de waarde die zij voor deze cantorij heeft.

Naast de werkzaamheden voor de wijkgemeente begeleidt zij als organiste ook iedere vrijdagavond de weeksluiting in het Verzorgingscentrum Bloemendal. Dit werk valt niet onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Sinds haar pensionering in 1992 is zij bejaardenbezoekster, in het bijzonder in Huize Corel. Dit betekent dat ouderen die weinig contact meer hebben met de buitenwereld ongeveer een keer per maand een bezoekje krijgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie