Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef snelbusverbinding Reeshof-Tilburg CS

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

25-9-2000

Proef snelbusverbinding Reeshof - C.S

Ter inzage van 28 september tot en met 12 oktober

Om het openbaar vervoer vanuit Reeshof aantrekkelijker te maken heeft het college in principe besloten om een snelbusverbinding te realiseren tussen Heyhoef en het Centraal Station. Aanleiding van dit besluit is de motie om 'na te gaan of het mogelijk is om tijdens de ochtend- en avondspits een snelbusverbinding (zonder haltestops) tussen Heyhoef en Centraal Station Tilburg aan te bieden, dit als tijdelijke voorziening tot het moment waarop het station Reeshof is gerealiseerd'
De snelbusverbinding rijdt in eerste instantie één jaar. Als na één jaar het aantal reizigers is gegroeid en de buslijn een snellere verbinding biedt tussen Heyhoef en het Centraal Station blijft de snelbus rijden tot 1 januari 2003. Per 2003 wordt het nieuwe lijnennet, zoals opgenomen in het Tilburgs Openbaar vervoer Plan (TOP), in gebruik genomen. De proef leidt niet tot extra exploitatiekosten.

Lijn 48
De snelbusverbinding Heyhoef - Centraal Station wordt door lijn 48 gereden. Dit betekent dat lijn 48, die momenteel 4x per uur via de Bredaseweg naar Reeshof rijdt (en terug), zal worden opgesplitst in een sneldienst en een normale dienst.
Lijn 48 blijft in de spitsuren 2x per uur zijn normale dienst rijden, dat wil zeggen de bus rijdt via de Bredaseweg en stopt - voorzover nodig - bij alle tussenliggende haltes. Daarnaast wordt lijn 48 in de spitsuren 2x per uur een sneldienst. Lijn 48 rijdt dan via Wandelbos en stopt tussen Heyhoef en het Centraal Station nog bij drie haltes, namelijk: halte Huibevendreef, Station West en Cobbenhagenlaan/KUB.

Ter inzage
Het plan ligt van 28 september tot en met 12 oktober 2000 ter inzage. De inspraakreacties worden voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Aan de hand hiervan zal het college een definitief besluit nemen over de snelbus. Daarna zal met de BBA worden afgesproken wanneer de sneldienst in gebruik wordt genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie