Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: De behandeling van een HIV-infectie

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Clinical and pharmacological aspects of induction-maintenance therapy in HIV-1 positive patients: the ADAM study
Datum donderdag 28-09-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. M.H.E. Reijers

Promotor prof. dr. J.M.A. Lange

De behandeling van een HIV-infectie bestaat op dit moment uit het toedienen van een cocktail van ten minste drie anti-retrovirale middelen. Dit heeft geleid tot een enorme verbetering van de prognose van patiënten. Nadeel is echter dat de behandeling, zeker op de lange termijn, moeilijk is vol te houden en veel bijwerkingen kan hebben. In de ADAM-studie (Amsterdam Duration of Antiretroviral Medication) onderzocht Reijers of het mogelijk is na een periode van intensieve behandeling te volstaan met een eenvoudige onderhoudsbehandeling. De promovendus concludeert echter dat dit niet goed werkt; een onderhoudsbehandeling bleek de virusvermenigvuldiging onvoldoende te kunnen onderdrukken. Bovendien daalde hierdoor de kwaliteit van leven van de patiënten.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie