Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dag van het Stadsperspectief in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

eptember 2000

Donderdag 28 September: Dag van het Stadsperspectief

Stadsinformatiecentrum de Observant staat op donderdag 28 september bol van de activiteiten: van 15.00 tot 21.00 uur vindt hier de Dag van het Stadsperspectief plaats. Een evenement waarmee de Amersfoortse gemeenteraad de mening van de inwoners, bedrijven en organisaties over een aantal belangrijke vraagstukken uit het concept- Stadsperspectief wil peilen. Serieuze zaken die op een vrolijke, attractieve manier aan bod komen.

Alle Amersfoorters die hun stem willen laten horen, zijn van harte welkom in de Observant. Hieronder leest u het programma. Wanneer u komt en hoelang u blijft kunt u zelf bepalen. Wilt u zich voorbereiden op de dag, lees dan de brochure Keuzes uit het Stadsperspectief of het Discussie Document Stadsperspectief. U kunt deze publicaties downloaden van de site van het Stadsperspectief: www.amersfoort.nl/stadsperspectief. Ook in de Stadsberichten van volgende week vindt u meer informatie over de centrale vraagstukken uit het Stadsperspectief.

Wat kunt u doen op 28 september?

Amersfoort Exchange
(doorlopend van 15.00 tot 20.00 uur)
Een mini-effectenbeurs waaraan iedereen kan deelnemen. Deelnemers krijgen een tegoed van 1000 'Kei' waarmee ze aandelen kunnen kopen in ondernemingen die een plaats krijgen in het nieuwe Amersfoort. Zoals een zwembad in Vathorst, een kunstijsbaan, kinderopvang, een vrijwilligersgebouw, een ICT-starterscentrum, een woningcorporatie voor studentenhuisvesting en de citybusonderneming. Posters informeren de deelnemers over halfjaarcijfers; strategische acquisities; vertrekkende topmannen; ingediende schadeclaims, etcetera. Alle informatie kan helpen om aan- en verkoopbeslissingen te nemen en daarmee de koers te beinvloeden.

De Amersfoort Convention
(twee keer: van 17.00 tot 18.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur) Een Amerikaans aandoende bijeenkomst waarop twee gemeenteraadsleden, bijgestaan door een 'running mate', strijden om de gunst van de kiezers. Na afloop van de twee inleidingen en een debatronde tussen de running mates stemt het publiek door middel van het opsteken van gekleurde kaarten. Thema's van het debat zijn: de plaats waar culturele voorzieningen in 2015 te vinden moeten zijn ('as' en 'speerpuntengebieden') en de binnenstedelijke vernieuwing in relatie met (enige) uitbreiding voor wonen en werken, eventuele hoogbouw en mogelijke sluiting van de Zuidelijke binnenring.

Het Geding
(eenmalig: van 19.00 tot 20.00 uur)
Nagespeelde rechtszaak waarin twee Amersfoortse advocaten een ontwikkeling in het kader van het Stadsperspectief ter toetsing voorleggen aan de rechter. De gekozen ontwikkeling is de mogelijke sluiting van de Zuidelijke binnenring en alle consequenties die dat zou hebben. Toehoorders kunnen vooraf stembiljetten inleveren en laten weten hoe zij denken dat de rechter zal oordelen. Na de pleidooien van de advocaten stemt het publiek nog een keer. Uiteindelijk doet de rechter uitspraak.

De Gruwelschutting
(doorlopend, van 15.00 tot 21.00 uur)
Een schutting waarop iedereen een papier mag spijkeren waarop staat wat hij of zij het meest verwerpelijke idee vindt uit het concept- Stadsperspectief.

De Zeepkist
(doorlopend, van 15.00 tot 20.00 uur)
Wie kent deze methode nou niet? Kom, ga op de zeepkist staan en geef uw mening over een aspect van het Stadsperspectief.

Praatcafé
(doorlopend, van 15.00 tot 20.00 uur, 30 minuten per discussieronde) Een café-opstelling met drie tafels die gekoppeld zijn aan de aandachtsgebieden uit het Stadsperspectief: de Sociale Kaart, Economische Kaart en Ruimtelijke Kaart. Aan iedere tafel kunnen zes mensen aanschuiven om een half uur lang onder het genot van een kop koffie met een gemeenteraadslid en met elkaar te discussiëren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie