Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Katholieke Universiteit Brabant present op Studiebeurs 2000

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Brabant
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

Goed onderwijs? KUB Tilburg!

Katholieke Universiteit Brabant present op Studiebeurs 2000

Onder het motto: Goed onderwijs? KUB Tilburg! presenteert de Tilburgse universiteit haar opleidingenaanbod op Studiebeurs 2000, van donderdag 28 september tot en met zaterdag 30 september in de Jaarbeurs in Utrecht.

Op een duidelijk herkenbare stand informeren medewerkers en studenten van de Katholieke Universiteit Brabant bezoekers van Studiebeurs over de opleidingen die de KUB biedt op het terrein van economie, rechten, sociale wetenschappen, letteren, wijsbegeerte en theologie.

Uiteraard ligt de nadruk op voorlichting over de inhoud en kwaliteit van de opleidingen. De typische kenmerken van de Tilburgse universiteit - student gericht onderwijs, de allernieuwste computerfaciliteiten, een fraaie campus, goede sportvoorzieningen, het nieuwe studentencentrum en een informeel contact tussen docenten en studenten - worden toegelicht door de aanwezige KUB-studenten, zij spreken uit ervaring.

Om zich een goed beeld te kunnen vormen van de KUB worden alle Studiebeurs-bezoekers ook uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in Tilburg en een bezoek te brengen aan de voorlichtingsdagen die de Katholieke Universiteit Brabant op 18 en 19 oktober organiseert.

In de onlangs verschenen Keuzegids Hoger Onderwijs 2000-2001, waarin de opleidingen van alle Nederlandse universiteiten vergeleken worden door studenten en deskundigen, eindigde de KUB op de eerste plaats. Studenten gaven de organisatie en inhoud van het onderwijs aan de KUB een hoge waardering. Ook de faciliteiten, zoals computers, bibliotheek en de campus worden goed beoordeeld.

Op donderdag 28 september presenteert de Tilburgse burgemeester Johan Stekelenburg de Nota Hoger Onderwijs Tilburg in de stand van de gemeente Tilburg op Studiebeurs. De nota geeft inzicht in de samenwerking tussen de gemeente en de instellingen voor hoger onderwijs in Tilburg (KUB, Fontys Hogescholen en Hogeschool Brabant). Ook wordt het kader geschetst voor de toekomstige samenwerking, met name op het gebied van de promotie van Tilburg als studentenstad. De presentatie begint om 17.00 uur, bezoekers kunnen de stand van de gemeente Tilburg bereiken via de exposanteningang.

Voor nadere informatie over de KUB kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen, Sylvie de Lyon, telefoon (013) 466 2867. Voor informatie over de Nota Hoger Onderwijs Tilburg kunt u contact opnemen met dhr. Gerhard Hauser van de Gemeente Tilburg, telefoon (013) 542 95 64.

25-09-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie