Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raceweekend vol kilometers voor Sandra van der Sloot

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Weekend vol kilometers voor Sandra van der Sloot

Sandra van der Sloot gaat een hectisch weekend tegemoet. In eigen land rijdt zij dit jaar voor het Boot-Rialto/Versatel Team in de Pearle Alfa 156 Challenge. Daarnaast komt zij uit in de Italiaanse Citroën Saxo Cup. Kampioenschappen die geen overlappingen kenden. Tot het moment dat de geplande Alfa race op Monza niet doorging. Deze wordt nu 1 oktober op Circuit Park Zandvoort ingehaald. Precies de dag dat op hetzelfde Circuit van Monza de finalerace van de Italiaanse Citroën Saxo Cup gepland staat. De Alphense heeft inmiddels een flink pak vliegtickets op zak en maakt zich op voor een weekend vol kilometers.

Normaal worden haar kilometers in een raceweekend bepaald door het aantal raceronden. "Daar komen nu de nodige vliegkilometers bij. Mijn weekend begint donderdag met een vrije training op Zandvoort met de Alfa. Op zich heb ik daar een goed gevoel over. We hebben pas nog een keer getest en donderdag volgen de laatste afstellingen." Daarna zet de Alphense voor het eerst koers richting Schiphol, waar zij met een lijnvlucht van de KLM richting Milaan vertrekt. Daar wachten haar vrijdagmorgen de technische keuring, de inschrijving en de eerste vrije trainingen met de Citroën Saxo. In het Italiaans kampioenschap staat ze momenteel vierde, met zicht op een tweede plaats. "Verder sta ik eerste in de Ladies Cup en het Junior kampioenschap. Alle reden dus om die laatste race zeker van de partij te zijn. Zeker ook omdat ze in Italie de zogenaamde aftrekresultaten kennen. Daarmee kun je een minder goed resultaat uit een eerdere race voor het kampioenschap vervangen door een betere in een latere race."

Wanneer dit alles achter de rug is, wordt er wederom koers gezet richting Schiphol. Daar wacht een vriendin op Sandra en brengt haar naar huis voor een verdiende nachtrust. De volgende morgen is het weer vroeg dag. Dan wacht de training met de Alfa op Zandvoort. "Dat is de officiële tijdtraining voor de race van zondag. Ik kan daar dus niet onbreken, wanneer ik mij goed wil klasseren. Het is overigens goed om even te melden dat Alfa alle medewerking heeft verleend aan dit toch wel bijzondere geheel. Zowel de training als de race is zo vroeg mogelijk in het programma opgenomen." Tijd om na te denken is er niet, want op Schiphol wacht de volgende lijnvlucht richting Milaan. Op de luchthaven daar wachten vader Mart van der Sloot en monteur Rene Cardol de Alphense op. Als alles volgens planning verloopt moet de Alphense klokslag vier uur 's middags klaar zitten in haar Saxo voor de training op Monza. Dan volgt er een kort moment van rust, wat de retourvlucht naar Amsterdam is geboekt om 21.00 uur. Thuis slapen en de volgende morgen weer richting Circuit Park Zandvoort. "Ik zal proberen daar een zo goed mogelijk resultaat te halen, om zo de nodige punten bij mijn totaal te voegen. En dan? Dan gaan we voor de afwisseling naar Schiphol-Oost, waar om kwart voor
1 een privé-jet klaar staat voor een snelle vlucht naar Italië. Onderweg moet ik alles in gereedheid brengen. Mij omkleden en enige rust nemen voor de race die volgt. Natuurlijk hoop ik op een podium en een Top 3 klassering in het titelgevecht. En dan hoop ik weer op enige rust. Misschien volgen er daar nog wat huldigingen en kan ik uiteindelijk per lijndienst weer terug naar Amsterdam."

Natuurlijk kan Sandra van der Sloot haar kansen optimaal benutten, wanneer alle vliegtuigen weinig vertraging kennen. Mocht dat wel het geval zijn is dat slecht voor de rikke-tik en de kampioenschapspunten. Mocht het allemaal wel lukken, wordt het een uniek weekend.

Alphen aan den Rijn, 26 september 2000

Voor meer informatie: Sandra van der Sloot 06.53.130.707

Foto vrij van copyright op aanvraag

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie