Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Vermeend opent website voor jongeren

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MIN SZW: Minister Vermeend opent website voor jongeren

Nr. 2000/169
28 september 2000

Minister Vermeend opent website voor jongeren

Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat een speciale website openen voor jongeren. Het doel van deze site is om jongeren, hun ouders en werkgevers voor te lichten over de rechten en plichten rond bijbanen. De minister zal over de samenstelling van de site overleggen met jongerenorganisaties van met name de vakbeweging.

De minister kondigde de opening van dit zogenaamde .jongerenloket. vandaag aan tijdens het algemeen overleg met de Tweede Kamer over bijbanen van jongeren. Uit recent onderzoek van het NIBUD is gebleken dat één op de twee scholieren in het voortgezet onderwijs tegenwoordig een bijbaantje heeft. Het gaat hier zowel om formele arbeid als om babysitten en auto.s wassen.

De minister wil op de nieuwe website onder meer informatie presenteren over de regels omtrent kinder- en jeugdarbeid (wat mogen jongeren wel of niet), de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsomstandigheden. Voor jongeren die niet van Internet gebruik maken, overweegt de minister om via scholen brochures te laten verspreiden.

Minister Vermeend komt hiermee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer tot meer en betere voorlichting over de bijbanen van jongeren.

28 sep 00 16:55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie