Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe: ongeval met letsel in Havelte

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

donderdagmiddag 28 september 2000
16:02 donderdag 28 september 2000

Bert Peters, 0592 361294 of 0653 23 80 59

Havelte, ongeval met letsel
Reed vanmorgen een 14-jarig meisje uit Havelte op haar fiets vanaf de Kievitsweg de 2e Meerkampweg op. De naderende 49-jarige chauffeur van een tractor , eveneens afkomstig uit Havelte, kon haar niet meer ontwijken waarna het meisje ten val kwam en klem kwam te zitten onder het voorwiel van de tractor. Met (vermoedelijk) een gebroken been werd zij naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Hoogeveen, diefstal uit bedrijf
Werd uit een in aanbouw zijnd bedrijfspand aan de Stroom een groot deel van de koperen leidingen weggenomen evenals elektriciteitskabels. Ook werd de bliksembeveiligingskabel van het dak weggenomen. Het bedrijf uit Schiedam zit met een schade van f. 9.500,-. Een 48-jarige man uit Reeuwijk deed aangifte.

Emmen, diefstal uit school
Werd uit een school aan de Oosterstraat drie computers weggenomen en een stereoset. De schade bedraagt ruim f 7000,-. Een 53-jarige man uit Odoorn deed namens de school aangifte.

Eelde, brand in stacaravan
Veroorzaakte vermoedelijk een zojuist geïnstalleerde geiser brand in een stacaravan aan de Veldkampweg. De bewoners wilden in verband met een verbouwing tijdelijk in die stacaravan gaan wonen. De brandweer bluste de brand. De schade was aanzienlijk, het gehele interieur ging verloren.

Assen, mishandeling
Twee mannen, die elkaar ontmoetten in het park aan de Roldertorenlaan, hadden in het Asserbos seksueel contact met elkaar. Na afloop wilde één van hen honderd gulden hebben van de ander, een 51-jarige man uit Emmen. Toen deze weigerde werd hij gestompt in zijn gezicht en op zijn lichaam. Hij zag kans weg te rennen. Hij deed aangifte van mishandeling en afpersing. Volgens de aangever was zijn belager ongeveer 25 jaar, blond kort haar en blonde snor, 1.75 m. lang, gezet postuur. Hij droeg een zwarte broek met wit T-shirt en een driekwart zwart lederen jas.

Coevorden, aanhouding na achtervolging
Zag vannacht een getuige aan de markt in Coevorden mannen met een bivakmuts. Deze twee personen hielde zich verdacht op bij een bedrijfspand. Vermoedelijk wisten de mannen dat ze gezien waren en liepen weg. De politie zag later dat er een glaslat was verwijderd. Later in de nacht kwam er een melding van een getuige dat drie mannen met bivakmutsen in de buurt van de Molenstraat liepen. De politie zag kans om één van deze mannen hierna aan te houden, hij had een bivakmuts in de zak. Dit is een 22-jarige man uit Almere. De andere mannen zagen kans te ontkomen. Later werden zij in een auto aangetroffen terwijl rij reden in de richting van de Duitse grens. Deze auto bleek gestolen te zijn in Almere. Hierna werd geprobeerd de mannen aan te houden maar de bestuurder negeerde een stopteken en reed naar Twist. Op de Landesstrasse in Twist stopte de auto waarna twee mannen er uit sprongen en wegrenden. Eén van hen sprong in een diepe sloot maar een agent, die hem achterna sprong kon hem na een korte worsteling aanhouden. Dit is een 20-jarige man uit Almere. De derde man werd later in Meppen door de Duitse politie aangehouden. Daarbij werd een helikopter en speurhonden ingezet. Deze man is een 20-jarige man uit Almere. Beiden zijn na overleg met de Duitse justitie aan de Nederlandse politie overgegeven. Alle mannen hebben een forse lijst met antecedenten. Onderzoek moet uitwijzen wat de mannen op hun kerfstok hebben en of hun opgegeven identiteit klopt.

Achter het stuur met invordering rijbewijs. Klik op sneu geld!!


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie