Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud uitzending Telescoop op Radio 5

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 28 september 2000
21.00 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ Interactief NOS-journaal

Met de komst van interactieve digitale televisie ontstaan veel nieuwe mogelijkheden. De kijker zal in de toekomst zelf bepalen wanneer hij iets wil zien. Vooral de toestellen met een uitgebreide harddisk, in vaktermen 'local storage', bieden zowel de kijker als de omroep meer keuzes dan alleen aan en uit. Bij het NOB in Hilversum is voor demonstratiedoeleinden een voorbeeld van het NOS-journaal ontwikkeld waarbij de kijker zelf bepaalt hoeveel en welke onderwerpen hij wil zien.

+ DivX: nieuwe omstreden compressietechniek voor films

Het compressieformaat MP3 zorgde ervoor dat muziek betrekkelijk snel via internet uitgewisseld kan worden. MP3 is omstreden omdat het wordt geassocieerd met illegaal kopiëren. De muziekindustrie probeert het gebruik van MP3 aan banden te leggen. Ondertussen wacht de filmindustrie een zelfde probleem: DivX. Ook dit is een compressieformaat, maar dan voor filmbestanden. Waar een film op DVD al gauw enkele gigabites in beslag neemt, zal een gemiddelde DivX-film rond de 600 megabyte zijn. Met de steeds snellere internetverbindingen is een complete film in een aantal uur te downloaden. Wordt DivX de nachtmerrie voor de filmindustrie?

+ Serie: luisteramateurs

In onze serie over de luisteramateurs deze week aandacht voor de hobbyist die vooral belangstelling heeft voor de signalen van radiozendamateurs. Deze groep beschikt over speciale, vaak dure ontvangers, waarmee het mogelijk is naar de frequenties te luisteren die zijn toegewezen aan zendamateurs. De amateurbanden, zoals 2-meter of 80-meter, zijn met een gewone radio niet te ontvangen. TeleScoop sprak met een luisteraar van de amateurbanden: Peter Nieuwenburg.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER COMPUTERS, NIEUWE MEDIA EN
COMMUNICATIE.

Presentatie : Ingrid Drissen
Productie: Rob Buiter, Richard Mooi, Dirkjan van Ittersum Eindredactie: Pieter Kuipers (035-6293296,
(pieter.kuipers@teleacnot.nl))

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie