Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra gemeenteraadsvergadering Stadsgewest Haaglanden

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Extra gemeenteraadsvergadering over het Bereikbaarheidsoffensief Haaglanden

Begin oktober 2000 zal het Stadsgewest Haaglanden aan minister Netelenbos uitsluitsel moeten geven over het gezamenlijk standpunt van het gewest inzake het Bereikbaarheidsoffensief voor dit deel van de Randstad (BOR). In dat kader is besloten op donderdagavond 28 september een extra vergadering van de gemeenteraad te beleggen over dit onderwerp. Deze extra -openbare- raadsvergadering wordt gehouden in de raadzaal van het Stadhuis en begint om 19.00 uur.

Naast het plaatsen van tolpoorten ten behoeve van het invoeren van een spitstarief op de A4, A12 en de A13, bestaat het BOR uit een pakket maatregelen ter verbetering van de bereikbaarheid van het gewest, zoals uitbreiding en verbetering van openbaar vervoersvoorzieningen. De gemeenteraad heeft in februari van dit jaar een motie aangenomen tegen het rekeningrijden. In de huidige situatie, waarin het -bredere- BOR-pakket aan de orde is, stelt het gemeentebestuur randvoorwaarden aan de instemming van Zoetermeer met het BOR als onverhoopt niet aan rekeningrijden valt te ontkomen. Deze voorwaarden zijn onder meer de harde garanties van realisering van de railverbinding Zoetermeer-Rotterdam (ZoRo) voor 2005 en de ingebruikstelling van de Oosterheemlijn in 2003. Een en ander is ook aan de orde geweest in de vergadering van de raadscommissie Stadswerken van 19 september jl.Gemeente Zoetermeer © September 2000

Last update: 25 September 2000 (10:08)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie