Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring van voorzitterschap namens de EU over Birma

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Europese Unie

Burma : Situation of Ms Aung San Suu Kyi Press Release: Brussels (28-09-2000) - Press: 340 - Nr: 11704/1/00

/presse/nl/cfsp/11704.nl0.html

Brussel,
28 september 2000

11704/00 (Presse 340)

P 142/00

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over Birma

&

De Europese Unie is bijzonder verontrust over de situatie van mevrouw Aung San Suu Kyi, die zonder verbinding met de buitenwereld onder huisarrest staat nadat het haar op 21 september jongstleden opnieuw was belet Rangoon te verlaten.

De Europese Unie veroordeelt nogmaals de aantasting van de bewegingsvrijheid van mevrouw Aung San Suu Kyi en de leden van de Nationale Liga voor democratie en de beperking van de contacten met de winnares van de Nobelprijs voor de vrede.

Alle momenteel bestaande beperkingen van het recht van mevrouw Aung San Suu Kyi zich vrij te verplaatsen, met de buitenwereld te communiceren en bezoek te ontvangen, moeten onverwijld opgeheven worden.

De Europese Unie herhaalt zijn oproep tot een dialoog tussen de autoriteiten van Birma en de democratische oppositie, waaronder de Nationale Liga voor democratie, alsmede de nationale minderheden. Zulk een dialoog is de enig weg naar democratisering en nationale verzoening in Birma.

Bulgarije, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Slovenië en de eveneens geassocieerde landen Slowakije, Cyprus, Malta en Turkije, alsmede IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, landen van de EVA die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie