Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek Tekstnet naar tekstschrijvers én opdrachtgevers

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: josdebondt@tekst-vorm.nl

Contactpersoon: Jos de Bondt

TekstNet koppelt onderzoek aan tweede lustrum

Datum: 28 september 2000

Wat doet een tekstschrijver?

TekstNet koppelt onderzoek aan tweede lustrum

De beroepsvereniging voor tekstspecialisten TekstNet bestaat tien jaar. Ter gelegenheid hiervan laat TekstNet een onderzoek uitvoeren naar het profiel van de tekstschrijvers én hun opdrachtgevers. Het onderzoek moet duidelijk maken hoe tekstschrijvers bijdragen aan het slagen van communicatie.

TekstNet presenteert de resultaten op 28 september a.s. tijdens een speciale bijeenkomst waarop ook Felix van de Laar als voorzitter van TekstNet zal worden uitgezwaaid. Van de Laar bekleedt het voorzitterschap al vanaf de oprichting van de vereniging. In de tien jaar van haar bestaan is TekstNet uitgegroeid tot een organisatie die veel investeert in de professionalisering van het vak tekstschrijver. In de praktijk blijken werkzaamheden van tekstschrijvers zeer divers van aard te zijn en zich niet te beperken tot alleen het schrijven of corrigeren van teksten. De resultaten van het onderzoek zullen ertoe bijdragen dat TekstNet haar leden nog beter kan vertegenwoordigen. De vakgroep Toegepaste taalkunde van de Universiteit Twente en de vakgroep Communicatiekunde van de Universiteit Utrecht voeren het onderzoek uit. In het najaar zal het onderzoek een vervolg krijgen. Dan zal de vraag centraal staan wat opdrachtgevers van de dienstverlening van tekstschrijvers verwachten.

Tweehonderd leden
Het ondersteunen van de leden is een van de doelstellingen van TekstNet. Dit gebeurt door activiteiten die uiteenlopen van het verzorgen van bijeenkomsten en trainingen tot het opstellen van standaardleveringsvoorwaarden. Deze werkwijze slaat aan, getuige de gestage groei van het aantal TekstNetleden. Dit jaar wordt het tweehonderdste lid verwacht. Behalve voor tekstschrijvers, redacteuren en bedrijfsjournalisten staat het lidmaatschap open voor taaltrainers.

Site met zoekmachine
Bij de communicatie van de vereniging speelt internet een belangrijke rol. Op de onlangs vernieuwde internetsite www.tekstnet.nl staat een zoekmachine, die opdrachtgevers de weg wijst naar gespecialiseerde tekstspecialisten. Ook is er op de site aandacht voor zaken die de relatie tussen opdrachtgever en tekstschrijver optimaliseren. Zo zijn er aanwijzingen te vinden voor goede afspraken bij de verlening van opdrachten en staan de standaardleveringsvoorwaarden op de site.

Meer informatie:
Wilt u meer informatie of wilt u de bijeenkomst op 21 september bijwonen, dan kunt u contact opnemen met mw I. Postema, secretaris van TekstNet. Telefoon 0181-487958, fax 0181-497956, (post@TekstNet.nl). U vindt achtergrondinformatie over TekstNet op www.tekstnet.nl/.

TekstNet

Pr. Mariannelaan 214

2275 BM

VOORBURG

Telefoon: 070-3030516reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie