Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: drie gewonden bij ongeval

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 september 2000

Controle parkeerverordening Noordwijk Aan de Leon Senfstraat in Noordwijk is gisterenmiddag, 27 september, gecontroleerd op fout parkeren langs de gele streep. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Controle overlast Sassenheim Op de Van Alkemadelaan, Knorrenburg, Smirnoffstraat, Diligence, Caleche en op de Uiver heeft politie Sassenheim gisterenavond, 27 september, extra surveillances verricht. Er werden geen bijzonderheden aangetroffen.

Onder invloed Warmond Politie Warmond heeft gisterenavond, 27 september rond 19.45 uur, een 49-jarige man uit Warmond aangehouden die met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed in zijn personenauto slingerend over de Herenweg, toen hij door de politie werd opgemerkt. Op de Beatrixlaan is de man staande gehouden en meegenomen naar het politiebureau. De ademanalysetest op het politiebureau wees 720 Ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.

Onder invloed Sassenheim Op de Van Pallandtlaan zag politie Sassenheim een personenauto met hoge snelheid (ongeveer 120 km/u) rijden in de richting van de A44. Vervolgens heeft de 25-jarige bestuurder uit Amsterdam ter hoogte van afrit 2 op de oostbaan van de A44 een stopteken gekregen. De ademanalyse uitslag was 392 Ug/l. Hierop heeft de bestuurder een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur gekregen.

Verdachten van vernieling aan Vrijheidsmonument aangehouden Leiden De politie heeft op zondagnacht 24 september omstreeks 02.00 uur een 17-jarige en een 18-jarige man uit Oegstgeest aangehouden. De mannen worden ervan verdacht eerder die nacht glasplaten aan het Vrijheidsmonument aan de Garenmarkt te hebben vernield. Op melding en signalement van een getuige konden de twee in de omgeving van het monument worden aangehouden.

Fietstas Voorschoten Woensdag 27 september is een 74-jarige vrouw uit Voorschoten van haar fietstas beroofd. Rond 17:45 uur fietste zij door het Burgemeester van der Hoevenpark toen van achter een brommer kwam gereden. De jongen achterop vroeg hoe laat het was en griste meteen de fietstas van de bagagedrager, waarna de zwarte brommer er in de richting van het tennispark vandoor reed. In de fietstas zat een klein geldbedrag. De fietstas is even verder teruggevonden. De vrouw schat de jongens ergens tussen 12 en 16 jaar. Ze reden op een oud model bromfiets en droegen allebei een zwarte leren jas. De politie probeert de daders te achterhalen. Getuigen die menen informatie te hebben die daarbij van belang kan zijn, wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.

Auto te water Koudekerk aan den Rijn Een 60-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is woensdag 27 september rond 15.30 uur door een black-out met zijn auto vanaf de Honsdijk de Oude Rijn ingereden. Hij kon zelf tijdig de auto verlaten. Zijn 9-jarige zoon, die op de achterbank zat, kon ook via het achterportier de auto verlaten voordat die naar de bodem zonk. Voordat de Alphenaar in het water terechtkwam, raakte hij nog een aanwijsbord en een lantaarnpaal.

Assistentieverlening Gouda De politie heeft woensdagmiddag 27 september assistentie verleend in het park bij de Goudse Houtsingel. Rond 14:00 uur was een 11-jarig meisje uit Gouda van haar paard gegooid toen het dier op hol sloeg. Ze raakte daarbij gewond een schouder en een been. Met de ambulance is de jonge amazone naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. Het paard was de sloot in gegaloppeerd en is door de brandweer weer op het droge geholpen.

Botsing bromfietsers Krimpen aan de Lek Een 31-jarige bromfietser uit Bergambacht en een 48-jarige bromfietster uit Krimpen aan den IJssel zijn gewond geraakt toen zij op woensdag 27 september rond 6.45 uur op het fietspad langs de Breekade frontaal met elkaar in botsing kwamen. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. De man liep een gebroken neus en een gekneusde enkel op. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Verkeersongeval Nieuwerkerk a/d Ijssel Woensdagmiddag 27 september zijn drie personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Europalaan/Borstelweg. Een 28-jarige automobiliste uit Waarder zag te laat dat de auto voor haar afremde om linksaf de Borstelweg in te slaan. Door de klap schoot de auto van de 46-jarige man uit Capelle a/d IJssel op de linkerweghelft tegen de hem tegemoetkomende auto die bestuurd werd door een 22-jarige plaatsgenoot. In deze auto zat ook nog een 23-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel, die met rug- en nekletsel overgebracht is naar het IJssellandziekenhuis in Cappele a/d IJssel. De automobiliste uit Waarder is met pijn in de borstkas overgebracht naar het Groenehartziekenhuis. De 46-jarige man uit Capelle a/d IJssel is met een hoofdwond overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Rotterdam. De drie auto's zijn weggesleept.

Verdachte poging woning inbraak aangehouden Moerkapelle De politie heeft op donderdagnacht 28 september even na twaalf uur een 27-jarige Alphenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht op woensdagavond 27 september een poging tot woninginbraak te hebben gedaan aan de Dorpsstraat. Op signalement van een getuige kon de verdachte in de omgeving worden aangehouden. De man wordt vandaag nader verhoord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie