Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ybema met MKB-missie naar Zuid-Frankrijk

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 161
Datum: 28-09-2000

STAATSSECRETARIS YBEMA MET MKB-MISSIE NAAR FRANKRIJK

Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken is begin volgende week met een handelsdelegatie van zo'n 16 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in de regio Ile-de-France (Parijs en de omliggende departementen). Op maandag 2 en dinsdag 3 oktober is er een matchmakingsprogramma voor de Nederlandse bedrijven die meereizen en Franse bedrijven uit die regio. De MKB-missie is door de EVD georganiseerd in samenwerking met MKB-Nederland en de Metaalunie. Deze missie past in een reeks van initiatieven speciaal gericht op het MKB. Zo heeft in mei een missie onder leiding van staatssecretaris Ybema plaatsgevonden naar Chicago en Toronto, en zal in november een MKB-missie naar Nord-Rhein Westfalen plaatsvinden.

Vorig jaar bracht Ybema met 21 MKB-bedrijven een bezoek aan Lille in de regio Nord/Pas de Calais. De matchmaking in Lille is zeer succesvol verlopen en heeft voor de meeste bedrijven geresulteerd in blijvende contacten met Franse zakenpartners.

De regio Ile-de-France is politiek en economisch gezien veruit de belangrijkste regio in Frankrijk. In en rond Parijs zijn vrijwel alle hoofdkantoren van de grote Franse bedrijven gevestigd. Ook op het gebied van onderzoek en ontwikkeling speelt Ile-de-France een belangrijke rol. Met een markt van bijna 11 miljoen consumenten, een goede infrastructuur en een hoog opgeleide bevolking, biedt Ile-de-France goede kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven en kan het daarnaast een goede springplank vormen voor de rest van Frankrijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie