Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe tarieven voor betaald parkeren in Breda

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

NIEUWE TARIEVEN VOOR BETAALD PARKEREN IN BREDA

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft de tarieven voor het betaald parkeren voor 2001 en 2002 vastgesteld.

De tarieven voor het parkeren in Breda stijgen gemiddeld met circa 3,5% per jaar. In de praktijk gaat in 2001 een aantal parkeertarieven, waaronder de tarieven voor kort parkeren, echter helemaal niet omhoog. Andere tarieven stijgen met ten hoogste de inflatiecorrectie.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de "Kadernota 2000" vastgelegd dat de parkeertarieven ieder jaar met niet meer dan de inflatiecorrectie mogen stijgen. Het college maakte deze keuze vanwege de positie van Breda als regionaal winkelcentrum.

Normaal stelt het college de parkeertarieven steeds voor één jaar vast. Vanwege de invoering van de euro op 1 januari 2002 wil het college de parkeertarieven nu in één keer voor twee jaar vaststellen. De reden hiervoor is dat alle parkeerautomaten omgebouwd moeten worden. Omdat dit een enorm karwei is begint de gemeente Breda in juni 2001 al met de voorbereidingen voor deze ombouw.

Bij het vaststellen van de nieuwe tarieven voor het betaald parkeren neemt de gemeente de basisregels in acht die gelden bij de invoering van de euro. Bij de prijsberekening van guldens naar euros vindt geen afronding naar boven plaats. De invoering van de euro leidt dus niet tot extra verhoging van de parkeertarieven.

Breda, 29 september 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie