Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Douches De Wervel in Rijswijk legionella-vrij

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Laatste test wijst uit:
DOUCHES DE WERVEL WEER LEGIONELLA VRIJ

Rijswijk, 29 september 2000

De douches van het Rijswijkse zwembad "De Wervel" zijn vandaag in de loop van de dag weer in gebruik gesteld. Het laatste watermonster uit de douche-unit, dat op 21 september jl. werd afgenomen, toont aan dat de douches in De Wervel weer legionella vrij zijn. De betrokken instanties en gebruikers van het zwembad zijn direct op de hoogte gesteld van de actuele testresultaten.

De douches in het zwembad werden op 12 september jl. gesloten voor het publiek toen de gemeente werd geïnformeerd over een mogelijke legionellebesmetting in De Wervel. Op 15 september werd inderdaad aangetoond dat het water van een van de twee douche-units een te hoge concentratie van de legionellabacterie bevatte. De gemeente heeft toen direct alle betrokken instanties en gebruikers van het bad nader geïnformeerd. Alle douche-units in het bad bleven voor publiek gesloten. Het zwembad bleef open aangezien gechloreerd zwemwater per definitie vrij is van de legionellabacterie. Na overleg met het duinwaterbedrijf Zuid-Holland heeft de gemeente besloten om het koudwaterleidingnet in De Wervel, dat voor verbetering vatbaar bleek, direct te vervangen. Dit vernieuwde koudwaterleidingnet is deze week in bedrijf gesteld. Met het warmwaterleidingnet bleek niets mis, het voldoet aan alle eisen.

De gemeente doet er alles aan om besmetting met de legionellabacterie in het zwembad te voorkomen. Zo laat de gemeente het bad 12 maal per jaar controleren door een gecertificeerd laboratorium. Rijswijk doet meer dan de landelijke normen aangeven, zo wordt zwembaden geadviseerd tweemaal per jaar een controle te laten uitvoeren. Naast de controles, worden de waterleidingen in De Wervel tweemaal per week gespoeld met heet water (70°C).Afdeling Bestuursondersteuning en Voorlichting. © 2000 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie