Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNF heeft oog voor Western Riding

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF)

KNF heeft oog voor Western Riding
Een Virbac Rondje Instructie wordt vrijdag 29 september georganiseerd op het Federatiecentrum in Ermelo. Het onderwerp van deze openbare les is Western Riding. Bob Aupers van de Trapper Ranch uit Smilde, specialist in deze discipline van de paardensport, zal verschillende takken van de westernsport uitgebreid behandelen.

De western-discipline Trail wordt gedemonstreerd door Christa Kroos en Ilse Donker. Beide dames rijden op volbloed Arabieren. Aupers zelf rijdt de jonge hengst Alladin die nog maar drie keer onder het zadel heeft gelopen. Met dit jonge paard laat de western-specialist zien hoe je een paard opleidt tot de westernsport. De nadruk zal hierbij liggen op de disciplines Pleasure en Reining.
De western-discipline Reining is begin dit jaar officieel erkend door de FEI. Aangezien dit een dressuurmatige aanpak betreft zal de invalshoek nieuw, maar zeker herkenbaar zijn voor de klassiek opgeleidde ruiter.

U bent van harte welkom om vrijdag 29 september a.s. aanwezig te zijn op het Federatiecentrum. De avond begint om 19.30 uur en de kosten zijn fl 20,-- inclusief koffie en thee. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie