Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

vrijdagmorgen 29 september 2000
10:41 vrijdag 29 september 2000

Bert Peters, 0592 361294 of 0653 23 80 59

Wittelte, roken slecht voor de gezondheid
Dat roken slecht voor de gezondheid is ondervond gisteravond een 20-jarige vrouw uit Willemsoord. Terwijl zij reed over de Wapserveenseweg stak ze een sigaret op. Ze legde het pakje daarna weg en toen ze opkeek zag ze een dikke boom voor zich aan de rechterzijde van de weg. Kordaat stuurde ze naar links maar zag vervolgens een dikke boom aan de linkerzijde van de weg die ze niet kon ontwijken. De auto total loss en geen persoonlijk letsel.

Roden, doorrijden na ongeval
Reed gisteravond omstreeks 19.30 uur een 28-jarige man uit Nieuw Roden over de Roderweg. Op de kruising met de Doom verleende hij geen voorrang aan een 46-jarige bestuurder uit Roden die van rechts kwam. Hij week naar links uit maar raakte toch nog het voertuig. Bij het uitwijken naar links botste hij ook nog eens tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door 26-jarige vrouw uit Nieuw Roden. Na deze aanrijding reed de 28-jarige man door. Een getuige nam het kenteken op zodat de bestuurder even later thuis kon worden aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 0,9.

Roswinkel, ongeval alcomobilist
Vannacht omstreeks 03.30 uur kwam een melding dat de bestuurder van een auto op een verkeersplein schade veroorzaakt had. Agenten troffen daar een auto aan met schade aan de voorzijde en de wielen, vermoedelijk veroorzaakt door het rijden tegen de stoeprand. Later werd in de omgeving een 24-jarige man uit Ter Apel aangehouden die verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Hij had een alcoholpromillage van 1,6 en verklaarde meer dan 24 flesjes bier gedronken te hebben. De auto was van zijn vriend maar die was te dronken om te rijden zodat hij wel zou rijden. De vriend overigens werd in de omgeving niet aangetroffen

Schoonebeek, ongeval met letsel
Reed vannacht omstreeks 05.45 uur de bestuurder van een auto met Duits kenteken tegen de achterzijde van een vrachtauto met oplegger op de Nieuw Amsterdamseweg. De bestuurder van de auto met Duits kenteken, waarvan overigens de identiteit nog niet bekend is, werd met o.a. hoofdletsel naar het SZE overgebracht.

Zwartemeer, verkeerscontrole
Werd gistermiddag en avond een controle gehouden op de N 37 ter hoogte van de grensovergang bij Zwartemeer. Behalve de politie namen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en de Douane hieraan deel. Er werden 11 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, ongeldigheid APK en onverzekerd rijden. Er werden 40 blaasproeven afgenomen maar op dat punt werden geen overtredingen vastgesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie