Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking aan booteigenaar gesubsidieerde vuilwatertank

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, 29 september 2000

Uitnodiging projectorganisatie Diffuse Bronnen Noord-Holland en provincie Noord-Holland
Feestelijke uitreiking aan booteigenaar

Aanpak watervervuiling: fl. 300,- subsidie inbouw vuilwatertank Gedeputeerde Ada Wildekamp (Milieu, Water, Energie en Groen) zal vrijdagmiddag 29 september op feestelijke wijze een gesubsidieerde vuilwatertank leegpompen in het nieuwe vuilwater-inzamelstation in het Regatta Center Medemblik. De betrokken booteigenaar ontvangt persoonlijk 300 gulden subsidie voor de aanschaf en inbouw van een vuilwatertank. Mevrouw Wildekamp zal verder bekend maken dat de subsidieregeling vuilwatertanks wordt verruimd van eigen bootbezitters tot -verhuurders. Zij kunnen dan voor meerdere schepen subsidie aanvragen.

De subsidieregeling is een initiatief van de Projectorganisatie Diffuse Bronnen Noord-Holland, een samenwerkingsverband van ondermeer de provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen in Hollands Noorderkwartier, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en Hoogheemraadschap van Rijnland.

Veel booteigenaren lozen nog steeds hun sanitair afvalwater rechtstreeks op het water. Vooral op drukke recreatieplassen en bij aanlegplaatsen levert dit in de warme zomermaanden aanzienlijke vervuiling op. Deze onnodige vervuiling kan voorkomen worden door het toiletwater aan boord op te vangen in een vuilwatertank en deze te legen in een inzamelstation aan wal. Het afvalwater gaat dan via de riolering naar een zuiveringsinstallatie en wordt pas na reiniging geloosd op het oppervlaktewater.
Steeds meer jachthavens in Nederland installeren zo'n inzamelstation. Tot eind volgend jaar worden er, met financiële steun van het rijk, in heel Nederland circa 150 tot 200 inzamelstations bij geplaatst.

Programma 29 september

13.00 uur ontvangst met koffie
13.30 uur officieel gedeelte met toespraak Ada Wildekamp, aansluitend informele afsluiting met hapje en drankje 15.00 uur einde programma

Het Regatta Center Medemblik is gevestigd aan de Vooroever 3 te Medemblik.


* Inlichtingen: Marja van Hezewijk, tel. (023) 514 36 35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie