Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek voor RMNO in een nieuwe adviesraad

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad
29 september 2000

ONDERZOEK VOOR RUIMTELIJKE ORDENING, MILIEU EN NATUUR IN ÉÉN

NIEUWE ADVIESRAAD

De ministerraad heeft ingestemd met de oprichting van de nieuwe sectorraad Ruimtelijk, Milieu- en Natuuronderzoek (RMNO). In deze sectorraad worden ruimtelijke ordenings-, natuur- en milieuonderzoek als gelijkwaardige aandachtspunten bij elkaar gebracht. Door de combinatie van de onderzoeksvelden is het mogelijk om in de toekomst de vraagstukken op het beleidsterrein van het ministerie van VROM meer integraal en geïntegreerd te benaderen. Met name kennisvragen op de grensvlakken van de beleidsterreinen kunnen nu beter worden opgepakt.

De nieuwe sectorraad, waarin 15 personen (uit beleid, onderzoek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties) zitting hebben, ontstaat door integratie van de Raad voor het Milieu- en Natuuronderzoek (RMNO) en het Netwerk Onderzoek en Ontwikkeling Ruimtelijk Beleid (NRO). Deze integratie is een logisch gevolg van de toenemende verweving van de beleidsvelden in het beleid voor deze leefomgeving. De samenhang tussen milieu, natuur en ruimtelijke vraagstukken zal in de toekomst nadrukkelijker in beschouwing moeten worden genomen.

RVD, 29.09.2000reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie