Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek en tentoonstelling Zuid-Hollandse kastelen

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

26-09-2000

Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland
Tentoonstelling en boek in provinciehuis

Zuid-Holland heeft op het terrein van kastelen en buitenplaatsen meer te bieden dan vaak wordt verondersteld. Ruim 200 locaties, waar deze monumenten of restanten daarvan zich bevinden, zijn vastgelegd in het boek Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland. Op vrijdag 29 september om 16.00 uur zal gedeputeerde M. Houtman op het provinciehuis het eerste exemplaar van deze fraaie publicatie aanbieden aan W. de Lange, plaatsvervangend hoofddirecteur van de ANWB. Voorafgaand aan deze presentatie wordt door gedeputeerde Houtman de expositie Zuid-Hollandse kastelen en buitenplaatsen: niet vergeten geopend.

Het boek is samengesteld door Erfgoedhuis Zuid-Holland en is met subsidie van de provincie Zuid-Holland tot stand gekomen. 'Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland' is uitgegeven door de Walburg Pers in Zutphen en zal in de boekhandel te koop zijn.

De tentoonstelling "Zuid-Hollandse kastelen en buitenplaatsen: niet vergeten!" is opgebouwd aan de hand van foto's en maquettes. De expositie is tot en met 27 oktober op werkdagen te bezichtigen op de Vide in het provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie