Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-09-2000
1e persbericht 29 september 2000


Berichten uit de regio

Eindhoven: Alcoholcontrole
De politie van Eindhoven Binnenstad heeft donderdagavond tussen 19.00 en 1.45 uur een uitgebreide alcoholcontrole gehouden. Samen met personeel van het Project Verkeershandhaving werd op gecontroleerd op de Vestdijk, de Prof. Dr. Dorgelolaan, de Emmasingel en de Vestdijktunnel. Er namen 18 politiemensen deel aan de controle.

19.00 tot 20.45 uur: Vestdijk. 254 bestuurders moesten hier blazen en niemand had teveel gedronken. Er werd wel een bromfietser bekeurd omdat hij geen certificaat had en de bromfiets een oranje plaat had. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. Dit wordt verder onderzocht.

21.00 tot 22.00 uur: Prof. Dr. Dorgelolaan 171 geblazen, geen overtredingen.

22.10 tot 23.00 uur: Emmasingel. 115 geblazen, geen overtredingen.

23.45 tot 1.45 uur: Vestdijktunnel. 191 geblazen, 9 bestuurders betrapt op het gebruik van alcohol. Hiervan kregen 5 bestuurders een boete van fl. 400,=. Van een werd een bloedproef afgenomen, tegen twee bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt, hiervan moest een wegens recidive het rijbewijs inleveren. Een bestuurder bleek onder de 0,5 promille te zitten. Hij kon naar huis zonder bekeuring.

Op de Nieuwstraat werd nog een bromfietser bekeurd omdat hij gedronken had. Hij betaalde een boete van fl. 200,=.

Eindhoven: Overval
Een personeelslid van een bruincentrum aan de Hertogstraat is donderdagavond overvallen. De laatste klant was om ongeveer 20.15 uur de zaak uit. De 57-jarige medewerkster was aan het opruimen omdat de zaak om 21.00 uur sluit. Opeens werd zij vanachter vastgepakt door een man die geld eiste. Een tweede man pakte uit een bureaulade een geldkistje met fl. 300,=. De twee mannen verdwenen in de richting van het Hertog Hendrik van Brabantplein.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Op de Vestdijktunnel zijn vrijdag om 0.50 uur een 40-jarige man uit Geldrop en een 44-jarige man uit Helmond aangehouden. Zij waren betrokken bij een mishandeling op de Stratumsedijk. Daar was na een onenigheid in het verkeer een 36-jarige Eindhovense automobilist tegen zijn oog geslagen. De onenigheid ging over het langzame rijden van de Eindhovenaar, waarop de anderen heel dicht achter hem gingen rijden, waarop de Eindhovenaar weer enkele malen op de rem trapte. Bij een verkeerslicht op de Stratumsedijk stonden beide autos naast elkaar. Daar stapten de twee verdachten uit de auto en een van hen, naar later bleek de Geldroppenaar, sloeg de Eindhovenaar. Deze vluchtte met zijn auto, achternagereden door de anderen. Op de Vestdijktunnel reden beide autos in de fuik van de alcoholcontrole. De man uit Helmond is na verhoor naar huis gestuurd. De Geldroppenaar bleek ook nog gedronken te hebben en kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Strijpsestraat is vrijdag om 3.40 uur een 30-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies 1,05 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak
Donderdag, overdag, is ingebroken in een woning aan de Twijnsterhof. Men is vermoedelijk binnengekomen met een valse sleutel. Uit de woning verdwenen een gsm, een videorecorder en enkele gouden sieraden.

Oirschot: Aanrijding onder invloed
Een 37-jarige man uit Tilburg is donderdag om 17.30 uur op Erica aangehouden. Hij reed in een personenauto en kwam bij een inhaalmanoeuvre in botsing met een motorrijder. Niemand raakte gewond maar de Tilburger bleek gedronken te hebben. Hij verzette zich tegen de aanhouding. Hij blies op het bureau 1,45 promille en zijn rijbewijs werd ingenomen. Omdat de man militair is werd hij overgegeven aan de Koninklijke Marechaussee.

Best: Baldadigheid
Op de A2 zijn vrijdag om 0.10 uur acht inzittenden van een personenbusje aangehouden en naar het bureau gebracht. Zij reden beveiligingskegels van wegwerkzaamheden om. Een van hen had een kegel meegenomen. Deze lag in de auto. De man, 26 jaar uit Bladel, kreeg een bekeuring. Iedereen kon daarna weer naar huis.

Best: Inbraak bij juwelier
Vrijdag rond 4.00 uur is ingebroken bij een juwelier in de Boterhoek. De toegangsdeur werd met een gestolen auto vernield. Binnen zijn twee vitrines vernield. Er is een onbekend aantal ringen en horloges weggenomen. De gestolen auto bleef achter.

Someren: Onder invloed
Op het Wilhelminaplein is vrijdag om 3.20 uur een 38-jarige automobilist uit Someren bekeurd omdat hij gedronken had. De man blies ruim 1,25 promille.

Geldrop: Verdachten inbraak aangehouden
Op de Geldropseweg in Mierlo zijn vrijdag om 1.35 uur vier Eindhovenaren van 20, 17, 16 en 15 jaar oud aangehouden. Een getuige had de politie gebeld dat vier personen aan het inbreken waren in een kantoor aan de Molenstraat in Geldrop. Ze waren weggereden in een Opel Kadett. Deze werd in Mierlo staande gehouden. De vier Eindhovenaren zijn voor onderzoek ingesloten. Er was ingebroken in een uitzendbureau. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Beek en Donk: Bromfietster gewond na val
Een 29-jarige vrouw uit Beek en Donk is gewond geraakt toen zij donderdag om 20.10 uur op de Peeleindseweg met haar bromfiets ten val kwam. Dit gebeurde mogelijk door een oneffenheid in de weg. De vrouw is met letsel in het gezicht en een mogelijke hersenschudding naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Bromfietser gewond
Een 19-jarige bromfietser uit Valkenswaard is donderdag om 19.00 gewond geraakt bij een aanrijding op de Maastrichterweg. Hij reed over het fietspad en kreeg geen voorrang van een 22-jarige automobiliste uit Valkenswaard die uit een zandpad kwam gereden. De bromfietser droeg geen helm en zijn voertuig was opgevoerd. Hij is met een gebroken been in het St. Josephziekenhuis opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie