Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-09-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.30 uur
Heuvelrug rijdt nuchter

Amerongen/Leersum/Maarn/Renswoude/Woudenberg Het voorlichtingstraject van de actie De Heuvelrug rijdt nuchter richt zich vanaf begin oktober op de diverse sportgelegenheden in de gemeenten op de Heuvelrug. Nu het sportseizoen weer is begonnen wordt onder het motto Doe sportief, rij alcoholvrij de aandacht gevraagd van de sportieve weggebruiker om zonder alcohol na het sporten naar huis te rijden. Zo worden posters met de tekst langs de weg geplaatst en wordt in de sportkantines voorlichtingsmateriaal uitgedeeld over de gevolgen van het rijden met teveel alcohol op. Daarnaast worden de alcoholcontroles door de politie onverminderd voortgezet.

Het project heeft als doel het aantal verkeersslachtoffers ten gevolge van alcohol binnen deze gemeentegrenzen te laten dalen. Door een voorlichtingscampagne en veelvuldige korte politiecontroles rondom plekken waar alcohol wordt geconsumeerd in deze gemeenten hopen de initiatiefnemers politie, gemeenten en verkeersveiligheidsorganisatie 3VO dit te realiseren. In de zomer werden al voorlichtingsacties gehouden op evenementen, posters van de actie langs de wegen geplaatst en in de horecagelegenheden aandacht besteed aan het nuchter rijden.

Verkeerscontroles

VEENENDAAL Aan de Smalle Zijde werden donderdagochtend veertig voertuigen gecontroleerd, waaronder personenauto`s, bestelauto`s en vrachtwagens. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (voor én achterin) en een ongeldig chauffeursdiploma.

Vijf autos betrokken bij aanrijding op A12

VEENENDAAL - Om zeven uur vanochtend ontstond op de A12 een verkeersongeval waarbij vijf auto`s waren betrokken. Vier auto`s stonden in de file op de A12 toen er een vijfde auto achter op de vier auto`s reed met een dermate hoge snelheid dat diverse bestuurders en inzittenden gewond raakten; drie personen moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Ook de bestuurder van de vijfde auto, een 29-jarige man uit Engeland, werd naar een ziekenhuis overgebracht. De slachtoffers hadden onder andere nekletsel en snijwonden. Drie auto`s moesten worden weggetakeld.
De linkerrijstrook werd ongeveer anderhalf uur afgezet. Hierdoor ontstond er een extra verkeersopstopping op de A12.

Snelheidscontrole

DOORN Op de Dorpsstraat werd op snelheid gecontroleerd van tien uur tot twaalf uur `s ochtends. Van de ruim 1200 passerende auto`s reden er 57 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie