Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akzo Nobel EUR 44 mln in farmaceutische faciliteiten VS

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Akzo Nobel

Akzo Nobel investeert EUR 44 mln in farmaceutische faciliteiten in de Verenigde Staten

Investering voor het in productie nemen van Organons pentasaccharide ORg31540/SR90107

Arnhem, 29 september 2000 Organon, Akzo Nobels business unit voor de humane gezondheidszorg, gaat EUR 44 mln (NLG 97 mln) investeren in twee faciliteiten in de Verenigde Staten, om deze in te richten voor de productie van een nieuw antistollingsmiddel.

Door deze investering is Organon in staat de productiefaciliteiten in West Orange en Allentown, New Jersey (Verenigde Staten), in gereedheid te brengen voor de productie van pentasaccharide Org31540/SR90107. Dit middel wordt ontwikkeld door Organon in samenwerking met het Franse farmaciebedrijf Sanofi-Synthélabo. De productiefaciliteiten van Organon Inc worden uitgebreid om aan de nieuwe capaciteitseisen te voldoen.

"De farmaceutische markt in de Verenigde Staten is weliswaar zeer dynamisch en concurrerend, maar ook zeer attractief voor innovatieve producten. Deze investering is erop gericht die markt te bedienen en is volledig in lijn met de strategie om onze positie in de Verenigde Staten te versterken," aldus Paul K. Brons, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel en verantwoordelijk voor de farmaceutische activiteiten. "De investering onderstreept het belang van dit innovatieve, geheel synthetische medicijn, dat uitstekende resultaten heeft laten zien in de grootschalige klinische tests die onlangs zijn afgerond. Aanvullende studies naar verdere toepassingsmogelijkheden zijn al in volle gang."

Het nieuwe medicijn is bedoeld voor gebruik bij zware orthopedisch-chirurgische ingrepen, zoals knie- en heupoperaties. Uitgebreide klinische tests geven aan dat bij toepassing van het middel ter voorkoming van veneuze trombo-embolieën (VTE), het risico met 50% wordt verminderd ten opzichte van heparines met een laag moleculair gewicht, die thans het meest na een orthopedisch chirurgische ingreep worden voorgeschreven.

Akzo Nobel en Sanofi-Synthélabo willen later dit jaar een aanvraag indienen voor toelating van de nieuwe therapie in de Verenigde Staten en Europa.

In 1999 realiseerde Organon in de Verenigde Staten een omzetstijging van 50% dankzij succesvolle introductie van nieuwe producten in de afgelopen jaren.

Achtergrondinformatie

Eerder deze maand tekende Organon een overeenkomst met het Franse farmaciebedrijf Sanofi-Synthélabo voor de productie en commercialisering van het nieuwe medicijn. In de Verenigde Staten, Canada en Mexico zullen joint ventures het medicijn op de markt brengen via de verkoop- en distributieorganisaties van beide bedrijven in deze landen. Organon en Sanofi-Synthélabo zullen beide een belang van 50% nemen in de joint ventures, die evenredig zullen worden geconsolideerd.

In Europa en de rest van de wereld (met uitzondering van Japan), waar Sanofi-Synthélabo ruime ervaring heeft in de markt van antistollingsmiddelen, krijgt Sanofi-Synthélabo de volledige verantwoordelijkheid voor de marketing en verkoop van het product. Voor de permanente rol die Organon speelt in de gezamenlijke R&D voor het middel zal Sanofi-Synthélabo gefaseerd bijdragen in de kosten, naar de mate waarin toelatingen voor de voorziene indicaties worden verkregen. Daarnaast zal Organon royalty's ontvangen over de verkopen die in Europa en de rest van de wereld zullen worden gerealiseerd.

De resultaten van vier grote klinische fase III-onderzoeken, naar de voorkoming van veneuze trombo-embolie na heup- en knieoperaties, laten zien dat het nieuwe medicijn meer veneuze trombo-embolieën voorkomt dan een huidig voorgeschreven middel. De onderzoeksresultaten tonen aan dat het optreden van VTE sterk werd onderdrukt bij patiënten die behandeld zijn met het nieuwe medicijn, waarbij het algehele risico ten opzichte van heparines met een laag moleculair gewicht met 50% werd teruggebracht. Het risico op lichte en zwaardere bloedingen bij ingrijpende orthopedische chirurgie week niet af van wat normaal gesproken in die situatie optreedt bij het gebruik van heparines met een laag moleculair gewicht.

De vier fase III-onderzoeken naar de voorkoming van VTE na knie- en heupoperaties werden gehouden onder 7000 patiënten die ingrijpende orthopedische chirurgie ondergingen in Europa, Latijns Amerika, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Het was het grootste klinische fase III-ontwikkelingsprogramma dat voor dit medicijn is uitgevoerd. Nadere onderzoeksgegevens zullen worden bekendgemaakt tijdens de 42e jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Hematology, die van 1 tot 5 december 2000 in San Francisco wordt gehouden.


- - -


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie