Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 september 2000

Straatroof Lisse Een 18-jarige vrouw uit Hillegom heeft aangifte gedaan van het onder bedreiging af moeten staan van een geldbedrag. De vrouw fietste op donderdagnacht omstreeks half één over de Heereweg in de richting van Hillegom toen zij bij de kruising met de Oranjeweg werd aangesproken door een groep jongeren. Daarbij werd zij door een van de jongens vastgepakt waarna ze onder bedreiging een geldbedrag afstond. De groep jongeren vertrok toen er voorbijgangers, een man met een hond en fietsers, naderden. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval met letsel Katwijk Een 31-jarige vrouw uit Noordwijkerhout heeft letsel opgelopen na een aanrijding. De vrouw zat als passagiere in een personenauto toen deze in botsing kwam met een autobus. De 26-jarige bestuurder van de autobus reed over de Mandenmakerstraat uit de richting van de Heenweg. Op het kruispunt met de Lageweg verleende de Roelofarendsvener geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 37-jarige automobilist uit Noordwijkerhout. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De passagiere is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Jonge fietser bij oversteken aangereden Katwijk Een 10-jarige fietser uit Katwijk heeft een hoofdwond opgelopen nadat hij was aangereden door een 66-jarige automobilist uit Wassenaar. De fietser reed met een aantal vriendjes over het fietspad langs de Wassenaarseweg in de richting van Katwijk. De jongen volgde een vriendje toen deze de straat overstak, maar zag daarbij een naderende personenauto over het hoofd. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het LUMC.

Zonder rijbewijs Leiden Donderdagmorgen 28 september is op de Plesmanlaan een aanrijding gebeurd. Een 43-jarige man uit Leiden reed om 08:30 uur in de richting van de rijksweg. Bij oranje licht, remde de Leidenaar om zijn auto tot stilstand te brengen. De auto achter hem remde niet op tijd en er volgde een aanrijding. De man uit Leiden is met nekklachten door de ambulance naar het LUMC vervoerd. De 35-jarige man uit Den Haag die de achterste auto bestuurde, verklaarde in eerste instantie dat een ander had gereden, maar dat deze man was weggelopen. De politie heeft de Hagenaar aangehouden op verdenking van het rijden zonder rijbewijs. Eenmaal op het politiebureau heeft de man die geen rijbewijs heeft, toegegeven dat hij achter het stuur zat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding Voorschoten Op de kruising van de Badhuisstraat met de Noortheystraat is donderdagmiddag 28 september een aanrijding gebeurd. Een 23-jarige vrouw uit Voorschoten reed rond 17:50 uur met de auto over de Badhuisstraat. Bij de kruising verleende ze geen voorrang aan een auto van rechts. Bij de aanrijding die volgde, liep de Voorschotense een pijnlijke nek op. Zij is met de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht. Haar auto raakte total-loss. De bestuurder van de auto van rechts; een 22-jarige man uit Voorschoten, had eveneens nekklachten. Voor hem was geen medische behandeling noodzakelijk.

Verkeersruzie Leiden In de tunnel in de Schipholweg is donderdag 28 september een aanrijding gebeurd. Om 18:15 uur reed een rode personenauto door de tunnel in de richting van het belastingkantoor. De 25-jarige bestuurder uit Voorschoten ging van de linker- naar de rechterbaan. Echter op de rechterbaan remde het verkeer en de man botste achterop de auto voor hem. De bestuurder van de aangereden auto; een 32-jarige man uit Leiden, stapte boos uit om verhaal te halen. De Leidenaar zou behalve gespuugd ook geschopt hebben. Door de gewaarschuwde politie is de Leidenaar aangehouden. De man uit Voorschoten heeft van mishandeling aangifte gedaan. Getuigen verklaarden dat zijn verkeersgedrag gevaarlijk was.

Doorrijder Leiden Donderdagavond 28 september is een onbekende automobilist na een aanrijding op de A44 doorgereden. De auto's reden in de richting van Wassenaar. Rond 23:45 uur namen beiden de afrit Leiden. Op de afrit reed de grijze personenauto achterop de groene personenauto. De bestuurder van deze auto; een 53-jarige vrouw uit Den Haag is met nek- en rugklachten naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd. Ook één van haar twee passagiers; een man uit Noorwegen (leeftijd onbekend) is met nekklachten naar datzelfde ziekenhuis gebracht. De gewaarschuwde politie is met informatie van de tweede inzittende naar de doorrijder op zoek gegaan. Op het parkeerterrein bij het Transferium trof de politie een grijze personenauto aan met schade aan de voorzijde. Via het kenteken zal de politie de bestuurder kunnen achterhalen.

Juwelendief aangehouden Leiden Vrijdagmorgen 29 september heeft de politie om 05:30 uur een 30-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De politie was kort tevoren gebeld met de melding dat met een auto de pui van een juwelier in de Donkersteeg was ingereden. Op weg naar de lokatie zagen agenten op de Oude Rijn een man lopen die aan het signalement van de verdachte voldeed. Na een korte achtervolging is de man aangehouden. De Alkmaarder had een grote tas met gereedschap en buit bij zich. Hij is na zijn aanhouding ingesloten. De auto die hij heeft gebruikt, had hij gestolen.

Woninginbraken Reeuwijk Zowel in een woning aan de Kalmoes, als in een woning aan de Haarmos is gisterenochtend, 28 september, ontdekt dat er is ingebroken. In de woning aan de Kalmoes zijn de daders door een raam aan de achterzijde binnengekomen. In de woning aan de Haarmos zijn de daders door een dakraam binnengekomen. Niet bekend is wat er gemist wordt.

Auto over de kop Lekkerkerk Aan de Opperduit is een 19-jarige automobilist uit Lekkerkerk over de kop geslagen en onderaan de dijk op vier wielen tot stilstaan gekomen. De man reed met twee andere personen, een 18-jarige jongeman uit Krimpen a/d Lek en een 17-jarige jongeman uit Lekkerkerk, over de Opperduit vanuit Lekkerkerk. Toen de bestuurder de radio iets harder wilde zetten, schrok hij van iets voor de auto, trok aan zijn stuur en reed vervolgens door de berm de dijk af. Hij sloeg over de kop en kwam onder aan de dijk tot stilstand. Zijn twee passagiers zijn met kneuzingen en snee- en schaafwonden naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht.

Rijden onder invloed Berkenwoude Aan de Zuidbroekse Opweg is tijdens een surveillance een 33-jarige man uit Bergambacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. De ademanalysetest wees 270 Ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur.

Verkeerscontroles Krimpenerwaard Schoonhoven/Stolwijk/Bergambacht In het kader van een 'Verkeerscontroles voor een veiliger Krimpenerwaard', een samenwerkingsproject tussen zeven wegbeheerders, Politie Hollands Midden en het Openbaar Ministerie, zijn de afgelopen week verschillende snelheids- en beladingcontroles gehouden.

Op 22 september, zag een politieagent een bromfiets met hoge snelheid over de Provincialeweg in Schoonhoven rijden. Hij constateerde een snelheid van 75 km/u. Bij controle op de rollertestbank bleek dat de toegestane constructiesnelheid van 45 km/u met meer dan 30 km/u werd overschreden. Dus kreeg de bestuurder, een 17-jarige jongeman uit Streefkerk, een proces-verbaal en een bekeuring van fl. 240,-.

Op 23 september werd een 32-jarige man uit Lekkerkerk aangehouden wegens het overschrijden van de maximum snelheid. De man reed over de Provincialeweg in Bergambacht vanuit de richting Bergambacht. Surveillerende agenten zagen dat de man voordat hij de Provincialeweg opreed het rode licht van de verkeerlicht negeerde. Vervolgens verhoogde de man zijn snelheid tot 150 km/u. Nadat de man is staande gehouden, is zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden door rood licht, wat in ieder geval een boete van 180 gulden betekent.

Op 25 september werd op de Tentweg in Stolwijk gecontroleerd op zwaar vervoer en tractoren. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Op 26 september, op de Opweg in Schoonhoven, is een tractor gecontroleerd op gewicht. Na weging bleek dat de tractor met oplegger 32.520 kg woog. Dit is een overschrijding van meer dan 100% omdat op de Opweg een belading van maximaal 15.000 kg is toegestaan. De eigenaar van de tractor was wel in het bezit van een ontheffing, maar deze ging tot 20.000 kg. Overbelading kan onder de wet economische delicten vallen, waarbij bekeuringen horen die kunnen oplopen tot wel fl. 4.000,-.

Politie IJssel en Gouwe en K.L.P.D. gaan gezamenlijk voor Landelijke Politiedag

Het district IJssel en Gouwe van de Politie Hollands Midden en de Afdeling Randstad van het Korps Landelijke Politie Diensten (K.L.P.D.) zetten gezamenlijk hun deuren open voor het publiek tijdens de tweede Landelijke Politiedag op zaterdag 14 oktober a.s.

Voor de politie IJssel en Gouwe, dat haar bewakingsgebied heeft in de gemeenten Boskoop, Waddinxveen, Nieuwerkerk a/d IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle, zullen de bureaus in Waddinxveen en Nieuwerkerk a/d IJssel tussen 10.30 uur en 17.00 uur voor bezoekers opengesteld worden terwijl voor de K.L.P.D. het recent in gebruik genomen steunpunt aan de Bredeweg 18 te Waddinxveen opengesteld wordt.

Vanuit het bureau te Waddinxveen zal voor bezoekers met M.E.-bussen een pendeldienst worden onderhouden naar het steunpunt van de K.L.P.D.

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor deze Landelijke Politiedag in volle gang. De presentaties op de diverse locaties zullen zich richten op Verkeer en jeugd. Naast de politie zullen ook het bureau Halt, busonderneming Connexxion en 3VO (voorheen Veilig Verkeer Nederland) zich presenteren. Een volledig programma zal in de week voor 14 oktober via de media bekend worden gemaakt.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...