Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commentaar Max van den Berg Deens referendum over euro

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Commentaar Max van den Berg Deens referendum

29 september 2000

De negatieve uitkomst van het Deens referendum over de euro wordt door Max van den Berg, leider van de PvdA-Eurodelegatie gezien als een tegenvaller voor een sterker en socialer Europa, maar ook een waarschuwing aan het adres van de sociaal-economische beleidsmakers in de Unie.

"Het is duidelijk dat de euro niet op één been kan blijven lopen: een Europese Centrale Bank die onafhankelijk van de politiek opereert maar die niet voldoende haar tegenwicht vindt in een krachtig en goed gecoördineerd sociaal-economisch beleid. Juist die tweede poot moet de Europese burgers hun oudedagsvoorziening, werkgelegenheid en gezondheidszorg kunnen garanderen. Dat is nu het tragische aan de Deense keuze, want alleen Europese samenwerking kan dit veiligstellen. Wel zouden EU-regeringen - en met name de Nederlandse - alles op alles moeten zetten om deze tweede kant te versterken, op een wijze die voor de burgers zichtbaar is.

Van den Berg roept de Commissie en de Ministers van financiën en economische zaken op hier samen de schouders onder te zetten. "Sterk Europees leiderschap is nu meer dan ooit nodig".

Rose Moers (persvoorlichter) - 00.32.75.663188

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie